WTCC hírek - Megkezdődött a körözés a szezon utolsó állomásán

Készült: 2016.november.24 13:55 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://michelisz.hu/

WTCC hírek - Megkezdődött a körözés a szezon utolsó állomásán
Michelisz Norbert a 11. helyen végzett a katari első szabadedzésen.
Hatvan nap. Ennyi idő elteltével ült ismét versenyautóba a WTCC mezőnye a katari első szabadedzésen, miután a thaiföldi helyszínt törölték a naptárból. Legutóbb szeptember 25-én Kínában versenyzett a WTCC-s Hondával Michelisz Norbert, amikor második lett a Nyitó futamon. Ahogy a katari versenyt felvezető blogjában is jelezte a magyar pilóta, kockáztatni is hajlandó Dohában annak érdekében, hogy le tudja dolgozni a csapattársával, Tiago Monteiróval szemben meglévő 14 pontos hátrányát, és így fel tudjon állni az év végi vb-dobogóra. Az első szabadedzés természetesen még nem erről szólt: miközben a többiek már a pályán köröztek, Michelisz autóján még állítgattak a boxban.
WTCC hírek - Megkezdődött a körözés a szezon utolsó állomásán
Tíz perc elteltével Norbinak még mindig nem volt mért körideje, amikor Nagy Dániel a zengős Hondával kicsúszott, és emiatt piros zászlóval szüneteltették a szabadedzést. Ekkor két Volvo (Dahlgren és Björk) állt az élen 2:03,5-ös eredménnyel, a legjobb hondás pedig a hatodik helyen Tiago Monteiro volt (2:04,323). Körülbelül tíz perces pályatakarítás után folytatódott a szabadedzés, Michelisz Norbert pedig az első mért körével rögtön Monteiro elé ugrott egy tizedet adva a portugálnak. Rob Huff azonban a harmadik gyári Hondával mindkettejükön alaposan túltett: 2:03,401-gyel a negyedik pozícióba ugrott. Miután szinte a teljes mezőny meglátogatta a boxutcát, újraindult a körözés, és első lépésben Norbi is 2:04-en belülre került öt ezreddel. Az utolsó két percen belül még Monteiro és Michelisz is javított az eredményén, amiből ezúttal a portugál jött ki valamivel jobban, Norbi így a 11. helyen zárt. A 1,5 másodperces lemaradás az élen végző José María Lópezzel szemben elsőre ijesztőnek tűnhet, de ne feledjük, hogy ez még csak az első szabadedzés volt.
WTCC hírek - Megkezdődött a körözés a szezon utolsó állomásán

Belépés