MotoGP Hírek - Rossi szerint egyelőre Vinales is erősebb nála

Készült: 2016.november.12 20:28 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Rossi szerint egyelőre Vinales is erősebb nála
Bár a „Doktor” az első sorba kvalifikálta magát a Valenciai Nagydíjon, szerinte nem csak az előtte végző Jorge Lorenzo és Marc Marquez képes jobb tempóra, mint ő, így egyáltalán nem veszi biztosra a vasárnapi dobogót.
Valentino Rossinak egyáltalán nem tartozik a kedvencei közé a valenciai Ricardo Tormo pálya, hiszen korábban két világbajnoki címet is itt vesztett el, s a mostani évadzáró hétvégén is nehezen találta a ritmust. A szombati kvalifikációra aztán valamelyest összeszedte magát az olasz, s bár Jorge Lorenzóval és Marc Marquezzel így sem tudta tartani a lépést, a harmadik rajthelyet így is megszerezte.

„Mindig jó érzés az első sorban maradni, most pedig ez különösen igaz, mivel túlságosan is szenvedek ezen a pályán” – fogalmazott a yamahás. „A tegnapi egy nehéz nap volt. Délelőtt sikerült javítanunk a motor egyensúlyán, de így sem voltam elég erős. Délután még tovább fejlődtünk, az időmérőn pedig már egész jól éreztem magam. Szerettem volna 1:29-es kört elérni, de az első sor így is jó, mert Valenciában nehéz előzni.”

De vajon mit vár a vasárnapi versenytől a „Doktor”? „Jelenleg Lorenzo és Marquez gyorsabb, és Vinales is roppant erős – erősebb, mint én” – vélekedett Rossi. „Ha a dobogóért akarunk harcolni, akkor még javulnunk kell egy kicsit, és erősebbnek kell lennünk. Ezért is fontos, hogy az első sorból indulhatok, s hogy egy jó rajtot kapjak el.”

Az említett Vinales, aki a néhány nap múlva esedékes valenciai teszten már Rossi csapattársaként fog körözni, a negyedik helyen zárta az időmérőt, s ő maga is bizakodva látja a saját esélyeit: „Lorenzo és Marquez kicsit elhúztak az időmérőn. A negyedik szabadedzésen még tizedre azonos köröket futottunk, de a kvalifikáción nem teljesítettünk jól” – nyilatkozta a Suzuki motorosa, akit a Motorsport.com idéz. „Így is magabiztosan várom a vasárnapot: több versenyen is sikerült már jó rajtot fognom és remek első kört futnom, s most is megpróbálunk az elejétől a végéig harcolni azért, hogy ott legyünk az elejében.”

Belépés