WTCC hírek - Az év végén kiszállhat a Lada

Készült: 2016.november.05 06:11 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://hosszabbitas.hu/

WTCC hírek - Az év végén kiszállhat a Lada
Egyenlőre nem hivatalos források szerint a szezon végén a Lada távozik a Túraautó Világbajnokságból, mivel az orosz márka marketingosztálya inkább a helyi versenyeken, elsősorban az Orosz Túraautó Bajnokságban szeretne erősíteni.
A hírt azóta az orosz Championat és rájuk hivatkozva a TouringCarTimes is megerősítette, előbbi úgy tudja, a vezetőség már tájékoztatta is a csapat három pilótáját, Gabriele Tarquinit, Nicky Catsburgot és Hugo Valentét, hogy 2017-re új állás után kell nézniük. A Lada visszalépésével jövőre mindössze két gyártó, a Honda és a Volvo maradhat a WTCC-ben, hiszen az idény végén a Citroen is búcsút mond a sorozatnak, igaz, a francia márka autó privát szinte tovább versenyeznek majd a bajnokságban. A TC1-es Vestákról ilyen szempontól nincs konkrét információnk, de úgy tudjuk, meglehetősen kicsi rá az esély, hogy független kézbe kerüljenek. A döntés a Lada WTCC-s csapatát is meglepte, hiszen néhány napja még egy négynapos teszten vettek részt Magny-Cours-ban, és semmi jel nem utalt erre a fordulatra. Úgy tűnik, mostanság ez a sikk gyártóéknál, hiszen korábban az Audi és a Volkswagen is úgy zárta el a csapot az Endurance VB-n illetve a Rali Világbajnokságon, hogy gyakorlatilag készen voltak a 2017-es autóval, és a jövő évi büdzsé jelentős részét már elköltötték. A hír szponzorációs szempontból is érdekes, információink szerint ugyanis a Ladának még egy évre szerződése volt a Rosneft vállalattal. A Lada 2008-ban mutatkozott be a WTCC-ben, majd 2009-ben James Thompsonnak köszönhetően már az első figyelemreméltó eredményt is sikerült elérniük. Az orosz gyártó anyagi problémái miatt azonban ekkor felfüggesztették a programot, amit végül 2012-ben indítottak újra. A márka 2013 óta állandó tagja a mezőnynek, azaz négy teljes szezon után vonul ki a bajnokságból. A hír egyelőre nem hivatalos, az oroszok közleménye november 10-én érkezhet az üggyel kapcsolatban.
WTCC hírek - Az év végén kiszállhat a Lada

Belépés