WTCC hírek - Hivatalos: Elmarad a Thaiföldi futam!

Készült: 2016.szeptember.30 06:02 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://hosszabbitas.hu/

WTCC hírek - Hivatalos: Elmarad a Thaiföldi futam!
Az FIA Motorsport Világtanács szerdai ülésén tárgyalták a Túraautó Világbajnokság promóterének beadványát, melyben az Eurosport Events a burirami pályára tervezett thaiföldi versenyhétvége törlését kérte.
A WTCC szervezői már korábban közölték, olyan változások történtek a thaiföldi rendezőnél, melyek miatt lehetetlen a forduló lebonyolítása, a hivatalos törléshez viszont minden esetben a nemzetközi szövetség jóváhagyása kell. Ez szerdán meg is született, azaz most már hivatalos, hogy a mezőny nem utazik Buriramba, nem pótolják a versenyeket, és csak 11 fordulós lesz az idei évad. Ilyenre utoljára 2010-ben volt példa, amikor biztonsági okokból a mexikói Pueblába tervezett fordulót kellett törölni. Visszatérve Thaiföldhöz, érdekesség, hogy Chang International Circuit idén már rendezett egy túraautó hétvégét, amikor a TCR International Series látogatott a pályára, felmerül hát a kérdés, hogy ha velük augusztus végén működött, akkor két hónappal később a WTCC-vel miért nem megy? Ezzel kapcsolatban úgy értesültünk, hogy a két rendezvény helyi szervezője eltérő. Míg Marcello Lotti hétvégéjét maga a burirami pálya szervezte, addig Franciois Ribeiróék a thai autósport szövetséggel állapodtak meg. Az elmúlt időszakban viszont komoly változások történtek a szövetségen belül, és a hírek szerint az új vezetés nem kívánta kifizetni a korábban kialkudott jogdíjat. Így fordulhatott elő, hogy míg a TCR forduló rendben lezajlott Thaiföldön, addig a WTCC hétvégét törölni kellett. A WMSC döntése végre véget vet a csillagozós hírek írásának, hiszem immár az is hivatalos, hogy José Maria López előnye behozhatatlan az összetettben, valamint, hogy a Citroen nyerte a gyártók világbajnokságát, Mehdi Bennani pedig a privát összetettet. Bár mi erre tettünk nagy ívben, a nemzetközi sajtó eddig ezeket az állításokat csak megcsillagozva írta le, lábjegyzetben jelezve, hogy mindez függ a Motorsport Világtanács döntésétől. Ezzel tehát végleg eldőlt, hogy egyetlen forduló maradt hátra az idei WTCC szezonból, arra viszont még majdnem két hónapot kell várni, Katarba ugyanis csak november 24-25 között utazik a mezőny. De ha már a naptárnál tartunk: olyan boxutcai pletykákat is hallottunk nemrég, hogy a jövőben csökkenhet a WTCC hétvégék száma, és az sem elképzelhetetlen, hogy a jelenlegi 12 fordulóból csak 10 marad. Állítólag Thaiföld mellett a Szlovákiaring kerülhet ki, és a szervezők szeretnék visszahozni Makaót is, amely Sanghaj helyét vehetné át. Türelmetlenül várjuk tehát az első előzetes 2017-es versenynaptárt.
WTCC hírek - Hivatalos: Elmarad a Thaiföldi futam!

Belépés