WTCC hírek - Érkezik a negyedik gyári Honda

Készült: 2016.július.24 19:01 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://hosszabbitas.hu/

WTCC hírek - Érkezik a negyedik gyári Honda
Egy negyedik gyári Honda is csatasorba áll a szeptemberi japán WTCC hétvégén, Motegiben az a Ryo Michigami kap lehetőséget a márka három állandó versenyzője mellett, aki ezer szállal kötődik a gyártóhoz.
A 43 esztendős narai pilóta 1998 óta hűséges tagja a Honda családnak, pályafutása során számtalan SuperFormula (régen Formula Nippon), Super GT és Japán Túraautó bajnoki futamon indult a márka zászlója alatt, 2000-ben pedig a Mugen-Dome színeiben meg is nyerte a SuperGT-t. A közönség kedvenc Dome gyártóval kétszer is indult a Le Mans 24 óráson, de egyszer sem sikerült célba érnie. 2014-ben aztán lezárta eredményekben gazdag karrierjét, és megalapította saját csapatát a Drago Corse-t, amely rövid idő alatt kilenc dobogós helyet szerzett a Super Formulában és a Super GT-ben. Michigami nemrég Európában járt, és a barcelonai versenypályán kipróbálhatta a Honda TC1-es versenyautóját, ma pedig bejelentették, hogy Michelisz Norbi, Tiago Monteiro és Rob Huff oldalán rajthoz áll Motegiben.
WTCC hírek - Érkezik a negyedik gyári Honda
“Részt vettem a Civic Type R fejlesztésében, amit tavaly dobtak piacra, és közelről láttam a Civic WTCC körül folyó munkát is. Múlt héten Barcelonában teszteltem az autót, és nagyon bíztam benne, hogy lehetőséget kapok a versenyzésre is. Teljes szívemmel és lelkemmel fogok küzdeni Motegiben, hiszen a Honda és a JAS Motorsport egy csodálatos lehetőséget adott. Az autót gyorsnak éreztem Spanyolországban, és felkészülten érkezem majd a versenyre” – mondta Michigami. “Izgatott vagyok, hogy egy japán pilóta indul nálunk a hazai hétvégénken. Ryo hamar ráérzett a Civic WTCC stílusára Barcelonában. Nincs sok idő Motegiig, de keményen dolgozunk majd a JAS-al, hogy minden támogatást megadjunk neki” – tette hozzá Daisuke Horiuchi, a Honda WTCC-s projektvezetője. A WTCC részéről Francois Ribeiro általános igazgató is örömét fejezte ki Ryo Michigami érkezése kapcsán, és hozzátette, ez is azt mutatja, a Honda elkötelezettségét a WTCC iránt. Ne feledjük, a japán márka jövője még mindig nem 100%-ig biztos a Túraautó Világbajnokságon, szerződésük a 2016-os év végéig szól, és a nyárra ígérték a döntést a folytatással kapcsolatban. Ám mivel a Citroën a szezon zárultával kiszáll, őszintén szólva a Honda hülye lenne most hátat fordítani a WTCC-nek, hiszen annyi kínlódás után 2017-ben végre esélyük lenne a VB címért harcolni. A gyártók útjai azonban kifürkészhetetlenek.
WTCC hírek - Érkezik a negyedik gyári Honda

Belépés