WTCC Hírek - López év végén elhagyja a WTCC-t

Készült: 2016.július.08 03:39 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://hosszabbitas.hu/

WTCC Hírek - López év végén elhagyja a WTCC-t
Korábban rengeteg utalást tettek már erre, ma viszont hivatalosan is bejelentették, hogy három év után José Maria López távozik a Túraautó Világbajnokságból, és jövőre már a tisztán elektromos hajtású autók sorozatában, a Formula E-ben folytatja.
A kétszeres világbajnok, aki utcahosszal vezeti az idei évadot is, korábban többször kifejtette, maradna a PSA konszern kötelékében, és végül így is történt, hiszen az FE harmadik évadjában Sam Bird csapattársa lesz a DS Virgin istállónál. López nem az október 9-ei hongkongi versenyen ül majd először a csapat vadonatúj autójában, hiszen már a fejlesztési munkából is kivette a részét. “Már van némi tapasztalatom, hiszen dolgoztam együtt a DS Performance-szal a harmadik szezonra épített autón. Magabiztos vagyok, hogy jó eredményekre lehetek képes. A Formula E évről-évre egyre erősebb, és különösen várom a buenos airesi versenyt, ami tavaly rendkívül sikeres volt” – mondta Pechito. Az argentin pilóta korábban komoly sikereket ért el formaautósként, futamot nyert a GP2-ben, és volt a Renault F1-es csapatának tesztpilótája is, még 2006-ban. 2010-ben az alakuló USF1 istálló már be is jelentette őt, mint egyik jövőbeni pilótáját, és a projekt végül bedőlt. Más választása nem lévén, López hazatért Argentínába, és ekkor indult pályafutásának túraautós szakasza. Pechito egy ismerős arccal is együtt dolgozhat majd a Formula E-ben, a DS Performance vezetője ugyanis az a Xavier Mestelan Pinon, aki nemrég még a WTCC-s projektet irányította. A korábbi hírek arról szóltak, hogy López a Formula E mellett az Endurance Világbajnokságon is szerephez juthat a Toyota versenyzőjeként, ám erről a jelenlegi bejelentés során nem esett szó.

Belépés