WTCC Hírek - Már a Ladának is van tesztautója

Készült: 2016.július.06 14:27 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://hosszabbitas.hu/

WTCC Hírek - Már a Ladának is van tesztautója
Mérföldkőhöz érkezett a Lada Sport Rosneft csapat, nemrég az ORECA franciaországi műhelyében befejezték a negyedik TC1-es Vesta építését, amelyet tegnap már munkára is fogtak Magny-Cours-ban.
Múlt héten ért véget a WTCC idei szezonjának európai szakasza, a versenyautókat most konténerbe teszik, és útnak indítják Argentínába. A csapatok innentől kezdve csak a versenyhelyszíneken találkoznak a motyóval, így a fejlesztés szempontjából kulcsfontosságú a tesztautó léte. A Citroën és a Honda már régóta rendelkezik egy plusz kocsival, sőt, nemrég a Volvóé is elkészült, a Lada viszont elképesztően balszerencsés volt az utóbbi időben.
WTCC Hírek - Már a Ladának is van tesztautója
“Tavaly többször is megépítettük a tesztautót, ám mielőtt használhattuk volna, valamelyik pilótán rendre összecsukta az egyik versenykasztnit, így tesztelés helyett annak pótlására kellett használnunk. Szerencsére az utóbbi időben elkerültek bennünket a nagy balesetek, úgyhogy végre megkezdhetjük az évközi fejlesztést” – mondta Max Maximenko, a Lada Sport Rosneft csapatmenedzsere. Némi meglepetésre az első tesztnapon az orosz csapat tavaly év közben elbocsátott korábbi pilótája, Jaap van Lagen vezette a negyedik Vestát, mivel a Lada állandó WTCC-s versenyzői más kötelezettségeik miatt nem tudták vállalni a franciaországi utat. Nicky Catsburg a Spa 24 órás tesztjén vett részt, Hugo Valente és Gabriele Tarquini pedig családi okokból volt kénytelen távol maradni. Van Lagen tavaly öt hétvégén indult a Ladánál, a Nürburgringen csatlakozott a mezőnyhöz, és Vila Real után volt kénytelen átadni a volánt Nicolas Lapierre-nek.

Belépés