WTCC Hírek - TCR futamon áll rajthoz Michelisz Norbi

Készült: 2016.június.28 13:32 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://hosszabbitas.hu/

WTCC Hírek - TCR futamon áll rajthoz Michelisz Norbi
Honda gyári csapatának tagjaként Michelisz Norbi lehetőséget kapott, hogy rajthoz álljon az idén útjára indított TCR Benelux sorozat első hollandiai állomásán, a legendás Zandvoortban.
A Marcello Lotti által létrehozott TCR szabályrendszeren alapuló bajnokság különlegessége, hogy két versenyző osztozik egy autón, így a magyar pilóta a nemzetközi szinten is komoly hírnévvel rendelkező Boutsen Ginion Racingnél Stéphane Lémeret társa lesz. Nem ez az első alkalom, hogy a Honda gyári WTCC-s csapatának egy versenyzője csatlakozik a TCR Benelux mezőnyéhez, korábban Tiago Monteiro állt össze Lémeret-vel, és Spában sikerült futamot nyerniük.
WTCC Hírek - TCR futamon áll rajthoz Michelisz Norbi
A japán gyártó számára fontos a TCR népszerűsítése, hiszen a JAS Motorsporttal közösen építettek egy 2 literes turbós Civic Type-R-t, amiből szeretnének minél többet eladni a jövőben. A Benelux sorozat második, zandvoorti állomását július 15-17 között rendezik, és a Német Túraautó Bajnokság (DTM) betétfutama lesz. Ez lesz az ötödik különböző nemzetközi sorozat, ahol Michelisz Norbi pályafutása során rajthoz áll, korábban SEAT León Eurocup-ban és az ETCC-ben is megmutatta már magát, előbbit 2009-ben meg is nyerte, illetve 2012-ben vendégszerepelt az olasz gyökerű, azóta már megszűnt Superstars túraautó bajnokságban is.

Belépés