WTCC Hírek - Dobogón Vila Realban

Készült: 2016.június.26 16:41 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://michelisz.hu/

WTCC Hírek - Dobogón Vila Realban
Két Honda végzett a dobogón a Vila Real-i Fő futamon: Monteiro behúzta a rajt-cél győzelmet, Michelisz Norbert a harmadik lett.
"Szeretnék a Fő futamon dobogós helyekért harcolni, de azt még nem tudom megmondani, hogy ez most milyen mértékben vágy vagy realitás" – visszafogott bizakodással tekintett a portugáliai versenyhétvége elé Michelisz Norbert, de miután az időmérőn megszerezte a harmadik helyet, inkább realitássá vált a célja, nem pedig vágy maradt csupán. A fordított rajtrácsos Nyitó futamon a nyolcadik helyről rajtolt, és ott is ért célba a Honda magyarja. A Fő futam rajtjánál fordított szereposztásban megismétlődött az első futam izgalma: ezúttal Huff támadta Norbit, aki azonban vissza tudta verni csapattársa kísérletét, így mindenki maradt a helyén.
WTCC Hírek - Dobogón Vila Realban
A második körre Michelisznek már 1,7 másodperces előnye lett a harmadik helyen Huff-fal szemben, de aztán Muller mögött nem tudott tovább gyorsulni, így az ötödik körre az angol visszazárkózott rá, sőt nyomás alá helyezte Norbit. A Muller, Michelisz, Huff hármas között hasonló vonatozás alakult ki, mint a Nyitó futamon a Björk, Huff, Michelisz trió között volt. A táv felére a hármas négyessé duzzadt, ugyanis utolérték az élen autózó, de az autójára panaszkodó Tiago Monteirót is. Az utolsó előtti körben aztán Huff ugyanott és ugyanúgy próbálta meglepni Norbit, ahogyan a Nyitó futamon megelőzte Björköt, ám Norbi jól védekezett. Az első futamhoz hasonlóan Michelisz Norbert újra megőrizte rajtpozícióját, ami ezúttal dobogót ért. A Fő futamon szerzett 15 ponttal Michelisz Norbert összesen 22 pontot gyűjtött Vila Realban. A három Honda a hétvége után a következő pontszámokkal áll a bajnokságban: Monteiro 143 pont, Michelisz 127, Huff 125.

Belépés