WTCC Hírek -Megvan a dobogó Moszkvában

Készült: 2016.június.12 12:18 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://michelisz.hu/

WTCC Hírek -Megvan a dobogó Moszkvában
Michelisz Norbert szállította a dobogót a Hondának Moszkvában, miután a Fő futamon a harmadik helyen végzett. Ficza Ferenc is óriásit ment!
Miután a Nyitó futamon Michelisz Norbert a boxutca-áthajtásos büntetése miatt csak egy pontot szerzett, a második moszkvai futamon azzal a céllal állt rajthoz az ötödik helyen, hogy teljesítse előzetes célját, tehát dobogóra álljon Oroszországban. Látva azt, hogy a Honda száraz és nedves körülmények között kifejezetten gyors volt a moszkvai körön, ugyanakkor erősen vizes aszfalton a Lada egyértelműen jobban működött, Norbi céljait tekintve nagy jelentőséggel bírt az időjárás, hiszen előtte három ladás is felsorakozott a rajtrácsra. A Fő futam rajtja előtt közvetlenül volt a moszkvai pályán kis napsütés, szél, sötét felhők, nedves aszfalt, tehát szinte minden, ami csak előfordulhat. Viszont ezek a körülmények nagyon hasonlítottak a Nyitó futam végéhez, amikor a Honda tudott lenni a leggyorsabb autó a pályán, tehát lehetett bizakodni. Bár a pálya valamivel szárazabb volt, mint az első futamon, ennek ellenére mindhárom Honda esőgumikon kezdte meg a felvezető kört. A rajt után Michelisz Norbert megelőzte Thompsont, és még az első körben elment Hugo Valente mellett is, ám csak ideiglenesen jött fel a dobogóra, mert a francia visszaelőzte őt. Nem sokáig, hiszen Norbi az egyes kanyarban újra megelőzte Valentét, és ezúttal már meg is szilárdította vele szemben a harmadik helyét! Közben a többi Honda is jól kezdett: Monteiro a tizedikről a nyolcadik, Huff a tizenegyedikről az ötödik, a zengős Ficza Ferenc pedig a 12. helyre jött fel a negyedik körre.
WTCC Hírek -Megvan a dobogó Moszkvában
Az egyre inkább száradó pályán a Hondák kezdtek még inkább lendületbe jönni. Norbi megkezdte a felzárkózást a második helyen autózó Gabriele Tarquinire, akin három kör alatt fél másodpercet hozott, miközben Huff Valentét megelőzve már a negyedik, Monteiro Lópezt lehagyva a hetedik helyen autózott. Az időeredmények alapján Michelisz így is kiemelkedett a hondások közül a verseny ezen szakaszában, a hetedik körben például kb. kilenc tizeddel volt gyorsabb Huffnál. Tarquini a veszélyt megérezve egyre gyorsabb köröket futott, már nem neki kellett Norbi miatt aggódnia, hanem az élen haladó Catsburgnek őmiatta. Michelisz ebben a helyzetben látszólag elkezdett arra fókuszálni, hogy biztonságban megtartsa a harmadik helyét a leintésig, hiszen Tarquinihez képest hét másodpercre nőtt a lemaradása, Huff-fal szemben viszont több mint kilenc másodperc volt az előnye a 11. körre. Monteiro még megelőzte Thompsont, Ficza Ferenc pedig megelőzte a négyszeres világbajnok Yvan Mullert, majd utána Bennani mellett is elment, így kilencedik lett! Sőt, a leggyorsabb kört is ő futotta meg. Norbi behozta a harmadik helyre a Hondát, így 17 pontot gyűjtött a hétvége során - eggyel kevesebbet mint Huff és Monteiro.
WTCC Hírek -Megvan a dobogó Moszkvában

Belépés