WTCC Hírek - Villantott a Lada

Készült: 2016.június.11 13:08 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek

WTCC Hírek - Villantott a Lada
A Lada versenyzője Nicky Cartsburg remek formában érkezett az Orosz csapat hazai versenyére. Az időmérőt esős körülmények között rendezték meg ahol az Orosz márka kibérelte a dobogót.
A Lada versenyzői jól kezdték az időmérőt, hiszen a holland Nicky Cartsburg mögött csapattársa, Gabrielle Tarquini volt a második leggyorsabb. Az olasz versenyzőt Tom Coronel követte, majd mondhatjuk, hogy meglepetésre Michelisz Norbert következett. A magyar versenyző ugyanis sokáig szenvedett a nedves pályán, ám a végén sikerült az élmezőnybe való időt autóznia. Ezzel pedig a legjobb hondásként léphetett tovább a Q2-be, míg Ficza Ferenc utolsóként távozott. A második szakaszban folytatódott a Lada dominancia, olyannyira, hogy az első háromban csak az otthon versenyző orosz gyártó képviselői szerepeltek. Catsburg tovább menetelt az élen, mögötte Tarquinivel, és Valente csatlakozott csapattársaihoz harmadiknak.
WTCC Hírek - Villantott a Lada
Michelisz Norbert ismét hatalmasat autózott a végén. Láthatóan teljesen más íveket használt, mint például csapattársa, Rob Huff, és úgy tűnik bejött neki. Míg a brit csak a 11. helyen végzett, Norbi a negyedik lett. Márkatársuk, Tiago Monteiro rendkívül mérges volt magára az edzést követően, hiszen Huff mellett ő sem fért be az első ötbe, ám azzal együtt, hogy kicsúszott kicsit a gyorskörén, végül is a 10 helyen végzett, mi pedig a nyitó futam pole-ját jelenti. Keserédes kiesés ez, de a portugál első megnyilvánulása inkább keserű volt, mert mint elmondta, erőből be kellett volna férnie a tovább jutók közé, ahol pedig csak egy hondás volt, Norbi. A Q3-at az előzőleg ötödikként végző James Tompson kezdte a Chevrloet-vel. A brit 2:01.141-es köridővel nyitott, amire Norbi nem tudott igazán válaszolni. 216 ezreddel lassabb volt a Honda magyarja a nyitókörös Thompsonnál. Úgy tűnt, a körülmények romlottak, de a hazai pályán versenyző Lada első pilótája, Hugo Valente könnyedén, majdnem 1 másodperces előnnyel állt az élre, amire Gabriele Tarquini még egy „lapáttal” rátett, és bement 2 perc alá a köridővel. És erre jött még a szombaton szinte egész nap remeklő Nicky Catsburg, aki másfél másodpercet adott a mögötte végző Tarquininek. Catsburg tehát megszerezte a pole-ról való indulás jogát a fő futamon, míg a nyitófutam első helye a hondás Monteiróé.
WTCC Hírek - Villantott a Lada

Belépés