• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Horner: A Red Bull saját sikerének lett áldozata

Forma-1 Hírek - Horner: A Red Bull saját sikerének lett áldozata

Készült: 2015.december.20 11:12 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Horner: A Red Bull saját sikerének lett áldozata
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, a Milton Keynes-i alakulat csak saját magának köszönheti visszaesését. Több hónapig úgy tűnt, a Red Bull az év végén kivonulhat a sportból, miután a tulajdonos és alapító, Dietrich Mateschitz közölte, egyre inkább elveszítette Formula-1 iránti szeretetét.
A Renault motorproblémái miatt a Red Bull nem kapott gyors és megbízható erőforrást az elmúlt két szezon során. A Milton Keynes-i alakulat próbált a Mercedesszel szerződést kötni, de a Ferrarinál történt tárgyaláshoz hasonlóan, kosarat kaptak és Horner elmondta, aggódott csapata miatt.

"Érthető, hogy a Mercedes és a Ferrari miért nem szerette volna legnagyobb kincsét egy versenyképes, rivális csapatnak adni. De ezért kell megvizsgálni a szabályokat, mert a gyártók összefoghatnak és azt mondhatják, örömmel látnák, ha a Red Bull befuccsolna. A spái középső szektorban mutatott teljesítmény néhány embert megrémített, ekkor tárgyaltunk a Mercedesszel. És a szingapúri teljesítménytől a Ferrari teljesen megijedt. Bizonyos szempontból saját sikerünk áldozatai lettünk, de harcolunk és a megoldás majd adja magát."

Belépés