• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Button elgondolkozott a visszavonuláson

Forma-1 Hírek - Button elgondolkozott a visszavonuláson

Készült: 2015.december.12 12:40 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Button elgondolkozott a visszavonuláson
Jenson Button a McLarennél átélt nehézségek miatt elgondolkozott azon, hogy 2015 végén visszavonuljon a Formula-1-ből. A brit pilóta több hét bizonytalanság után döntött úgy, 2016-ra aláír a wokingi csapathoz.
Button egész évben a mezőny végén küzdött és kétszer is átgondolta, marad-e a Formula-1-ben.

"Tavaly nem voltam benne biztos, hogy versenyeznem kell és nem én döntöttem így" - közölte Button. "Az idei év teljesen az én választásom volt és volt pillanat, amikor nem voltam benne biztos, szeretném-e ezt csinálni és ott, ahol állunk. Nyilvánvalóan, ha a dolgok jövőre is így alakulnak, mint most, akkor nem lesz annyira élvezetes a helyzet."

Habár a McLaren szenvedett az újjáéledő Honda partnerkapcsolat első évében - csak hatszor értek célba pontszerző helyen - Button elmondta, bíztató számára, hogy a japán gyártó versenyképességre törekszik.

"Sok időt töltöttem el a mérnökökkel és az aerodinamikusokkal, az elmúlt két hónapban sokat beszéltem Ronnal, amikor próbáltam dönteni a jövő évet illetően. Sok ötletet átbeszéltünk a jövő évre, beszéltem az aerodinamikusokkal és a mérnökkel és valódi irányt néztünk meg, megismertük, merre haladunk a Hondával. Ez izgalommal töltött el, feltüzelt a jövő évre az a tudat, hogy nagy fejlődés van kilátásban."

Belépés