Forma-1 Hírek - Pilótacsere lehet a Mercedesnél?

Készült: 2015.december.02 17:13 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Pilótacsere lehet a Mercedesnél?
Lewis Hamiltont és Nico Rosberget figyelmeztette a Mercedes, bármilyen jövőbeli veszekedés oda vezethet, hogy az egyik pilótától elbúcsúznak.
A csapatfőnök, Toto Wolff azt követően tette ezt a kijelentést, hogy a német gyártó egy sikeres szezont teljesített, de a világbajnoki küzdelem során komoly ellentét alakult ki két pilótájuk között.

"Az egyik gyengénk a pilóták közötti nehéz kapcsolat" - ismerte be Wolff. "Azt a döntést hoztuk, két, hasonló teljesítményű pilóta a csapat fejlődését gyorsabbá és jobbá teheti. Három évvel ezelőtt egy nagyon tudatos döntés volt. Úgy gondoltuk, ez a legjobb a csapat számára. A személyiség és a karakter a csapaton belül fontos összetevője a csapat sikerességének. Ha úgy éreznénk, ez nem felel meg az elvárásoknak, a csapaton belüli hangulatnak és filozófiának, talán elgondolkozunk, döntést kell-e hozni a pilótafelállást illetően."

Az elmúlt nyáron Lewis Hamilton 2018-ig hosszabbított a Mercedesszel, míg Rosberg 2016 végéig áll szerződésben a csapattal.

Hamilton az Abu Dhabi Nagydíj után elismerte, a páros kapcsolata nem fog javulni addig, amíg ugyanannál a csapatnál versenyeznek.

"Sok minden folyik a zárt ajtók mögött" - tette hozzá Wolff. "Úgy érzem, hogy a csapat erősebb, mint valaha. Óriási az egység a csapaton belül, de a pilóták közötti nehéz kapcsolat az egyik gyengeségünk. És ez nem jó. Ha kielemzem, mi a legnagyobb erőssége és legnagyobb gyengesége a csapatnak, akkor azt mondhatom, a legnagyobb erősség a minőség a csapaton belül, valamint az egyes karakterek. A legnagyobb gyengeségük a dinamikus kapcsolat hiánya a pilóták - és néha a pilóták és a csapat között. Néha nem sikerült vasárnap versenyeket nyerni és egy pilóta mindig ideges. Ez megosztja a csapatot és ezt meg kell akadályozni."

Belépés