• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Red Bull motorszállítói szerződést kötött

Forma-1 Hírek - A Red Bull motorszállítói szerződést kötött

Készült: 2015.november.27 18:37 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - A Red Bull motorszállítói szerződést kötött
A Red Bull lezárva a hónapok óta tartó találgatást Formula-1-es jövőjéről, bejelentette, hogy végre motorszállítói szerződést kötöttek a 2016-os szezonra, bár ennél több részletet nem árultak el.
A Red Bull jövője hosszú ideje beszédtéma, miután a jelenlegi motorszállító, a Renault termékével megbízhatósági és versenyképességi problémák voltak.

Először a Milton Keynes-i alakulat a Renault-val szerette volna felbontani a szerződést és tárgyalásokat folytatott a Mercedesszel, a Ferrarival és végül a Hondával, de a három motorszállítóval való egyeztetés sikertelen volt.

A pletykák szerint a Red Bull márkajelzés nélküli Renault erőforrást használ a jövő évben és bár részleteket nem árult el, a csapatfőnök, Christian Horner elmondta, a szerződést megkötötték.

"Neveztünk a világbajnokságba és aláírtuk a motorral kapcsolatos szerződést - nem mondhatom most meg, hogy melyik szállítóval kötöttünk szerződést, vagy milyen néven fog szerepelni a bajnokságban" - mondta el Horner. "Ott leszünk a rajtrácson, hacsak valami extrém dolog nem történik."

"Ez egy motor, amely remélhetőleg javul a szezon során" - közölte Horner a szerződésről. "Nehéz kezdés lesz, de remélhetőleg a szezon során javulni tudunk."

A Red Bull junior alakulata, a Toro Rosso még nem jelentette be motorterveit 2016-ra.

Belépés