Forma-1 Hírek - Nem lesznek partnermotorok

Készült: 2015.november.26 07:40 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Nem lesznek partnermotorok
A Formula-1 Bizottsága keddi ülésén leszavazta az olcsó, partnermotor bevezetését 2017-re. A hétfői határidőig három független gyártó - Ilmor, AER és a Mechachrome - jelezte az FIA-nál, érdeklődik a 900 lóerős, 2.5 literes motorok legyártása iránt.
Kedden a bizottság párizsi üléséről tudósítva, a Bild újságírója, Helmut Uhl arról számolt be, hogy: "Az olcsó motorok bevezetését többségi szavazással elutasították."

Az elutasításra azt követően került sor, hogy a Mercedes, Renault, Ferrari és a Honda is ellenezte a tervet, valamint olyan szövetségesük is akadt, mint a szenvedő svájci Sauber csapat.

Ez hatással van Dietrich Mateschitz-re is, aki az alternatív motor bevezetésére számítva közölte, a jövő évet két alakulata, a Red Bull és a Toro Rosso átmeneti szezonként tekinti, majd partnermotorokra válthatnak.

Most, a két csapat jövő évi lehetőségeiről az osztrák milliárdos elmondta: "Erre a kérdésre nem tudok válaszolni. Nem tudjuk még, lesz-e motorunk és milyen tervekkel állunk elő."

Azonban még van remény. A Bild szerint Ecclestone és az FIA elnöke, Jean Todt vis majort alkalmazva kérheti a változtatásokat a Motorsport Világtanács decemberi megbeszélésén.

A Sport Bild szerint egy lehetséges kompromisszum lehet, hogy a jelenlegi erőforrásokat 2016-ban és 2017-ben használják, majd 2018-tól egy teljesen új motorformulát léptetnek életbe.

Belépés