Forma-1 Hírek - Két beszállító jelentkezett

Készült: 2015.november.22 12:13 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Két beszállító jelentkezett
Az FIA két vállalattól kapott érdeklődő szándékot a 2017-től bevezetésre kerülő alternatív motorokkal kapcsolatban, miután az irányítótestület előzetes pályázatot írt ki a múlt héten.
Az Ilmor Engineering és az Advanced Engineering Research vállalatok érdeklődnek a 2.5 literes (vagy kisebb), V6-os motorok gyártása iránt, amely nem rendelkezik energia-visszanyerő rendszerrel és maximális teljesítménye 640KW.

Mindkét vállalat már készített hasonló motorokat, mint amelyeket az FIA műszaki előírásaiban alternatív motorként meghatározott. Ez az erőforrás 2017-ben kerülhet bevezetésre.

Az Ilmor jelenleg az IndyCarba szállít V6-os motorokat, amely alapként szolgálhat a Formula-1 számára is, miközben az AER az Indy Lights és két LMP1 csapatot lát el a WEC-ben.

A Cosworth már jelezte, nem pályázik, mivel véleményük szerint a költség/ár arány nincs egyensúlyban, de elképzelhető, hogy a Mecachrome érdeklődést mutat az FIA november 23-i határideje előtt.

Ám az irányítótestület ellenállásba ütközhet, miután a jövő héten a Formula-1 Bizottsága ülést tart, ahol várhatóan leszavazzák az alternatív motorra vonatkozó előírást, bár a vis majorra hivatkozva az FIA próbálja megvalósítani a javaslatot.

Belépés