• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Montezemolo: Schumacher szörnyű helyzetben van

Forma-1 Hírek - Montezemolo: Schumacher szörnyű helyzetben van

Készült: 2015.november.22 11:53 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke szerint a Formula-1-es legenda, Michael Schumacher jelenleg szörnyű helyzetben van. Majdnem két évvel ezelőtt a hétszeres világbajnok síbalesete során súlyos sérülést szerzett, jelenleg svájci otthonában lábadozik, de Schumacher pontos állapotáról nem tudni semmit.
"Michael volt alapvetően a Ferrari" - közölte Montezemolo, aki már nem dolgozik a híres olasz csapatnál. "Számomra, az életünknek. Kivételes személyiség, aki még a legnehezebb pillanatokban is csapatjátékos volt. Látni őt ilyen helyzetben szörnyűség. Ez a helyezet az, amelyről nem tudod, mit kellene tenned. Ezért próbálok nagyszerű pillanatokat felidézni, amelyeket együtt ünnepeltünk. Mindig kivételes pilótának, embernek, barátnak tartottam. El kell mondjam, hogy tiszteletre méltó családjának lelkesedése és ereje, Corinnáé, a gyerekeké és az, ahogyan segítik Michaelt. Szívem mélyén remélem, hogy hamarosan jó híreket hallunk."

Montezemolo közölte, még mielőtt Sebastian Vettel a Toro Rossónál győzni tudott, Schumacher ajánlotta a német pilótát a Ferrarinak.

"Az első, aki Sebastiannal kapcsolatban bíztatott minket Michael volt. Elmondta, éber, jól viselkedik, megbízható, gyors."

Azonban a csapat végül Fernando Alonso mellett döntött.

"Egy olyan pilótát kerestünk, aki kicsivel több tapasztalattal rendelkezik és ezért választottuk Fernandót, aki - nem szabad elfelejteni -, négy sikeres évet töltött nálunk. De mindig Sebastianra figyeltünk, különösen azt követően, hogy nagy sikereket ért el a Red Bullal. Természetesen a megfelelő pillanatban érkezett, egy új, győzelmi korszak megteremtésekor és Niki Laudához, valamint Michael Schumacherhez hasonlóan része lehet a Ferrari történelmének. Kívánom neki a legjobbat."

Belépés