Forma-1 Hírek - A Red Bull leadta nevezését

Készült: 2015.november.14 10:10 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - A Red Bull leadta nevezését
Úgy tűnik, a Red Bull Racing marad a Formula-1-ben, miután bejelentették, leadták nevezésüket a jövő évi világbajnokságra. A Milton Keynes-i alakulat és olasz testvércsapata a Toro Rosso jövője megkérdőjeleződött, miután a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz a sportból való kivonulással fenyegetett, amennyiben nem sikerül versenyképes motorra szert tenniük.
Miközben hivatalos bejelentés még nem történt a 2016-os motorszállítóról, a Red Bull vezetése közölte, mindkét csapatuk ott lesz a jövő évi rajtrácson.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elmondta, a motorszállítóval kötött szerződést még nem véglegesítették.

A pletykák szerint a Red Bull a Renault-val köt szerződést, annak ellenére, hogy az év korábbi szakaszában már jelezték, felbontják jövő év végén lejáró szerződésüket a francia gyártóval.

Azonban az még továbbra sem egyértelmű, hogy a Toro Rosso marad-e a Renault motoroknál, vagy a 2015-ös Ferrari erőforrást használja-e.

"A Red Bull Racing és a Toro Rosso is ott lesz a jövő évi rajtrácson" - közölte Marko. "Egy motorpartnerrel rendelkezünk, de még nem véglegesítettünk mindent. A jövő év, 2016, átmeneti év lesz számunkra, majd 2017-ben erősebbek leszünk. Optimisták vagyunk, képesek leszünk újra a győzelmekért és a világbajnoki címekért harcolni. Jelenleg nem tudunk semmilyen részletről beszámolni 2016-ra, mivel még dolgozunk rajta."

A hírlökést ad a Red Bull első számú pilótájának, Daniel Ricciardónak, aki elkezdhet a 2016-os szezonra koncentrálni.

"Ezt nagyszerű tudni" - mondta el Ricciardo. "Mindig hittem benne, de ez az első lépés egy jobb 2016 felé, szóval ez egy jó hír."

Belépés