Forma-1 Hírek - Pályázatot írt ki az FIA

Készült: 2015.november.13 15:32 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Pályázatot írt ki az FIA
Az FIA meglepve a Formula-1-es csapatokat, bejelentette, a 2017-es szezontól alternatív motort kíván bevezetni. Arra lehetett számítani, hogy az irányítótestület a 11 csapattal tárgyal, mielőtt a folyamatot elindítja, azonban pénteken az FIA bejelentette, a lehetséges érdeklődőktől több információt szeretne begyűjteni.
A határidőt november 23-ra tűzte ki, így a lehetséges gyártóknak csak egy hetük van arra, hogy bejelentsék érdeklődésüket a kizárólagos motorszállítói szerződésre.

A közlemény szerint 2017-2019 közötti időszakra szólna a szerződés és az FIA most azt szeretné felmérni, mely gyártók érdeklődnek a pályázat iránt.

Hivatalosan részleteket nem közöltek a motorspecifikációról, de várhatóan 2.2 literes, biturbós, V6-os erőforrásokat gyártanak majd, egy alap KERS csomaggal.

Az FIA közölte, csak független, komoly autógyártók pályázhatnak, akiknek biztosítaniuk kell, rendelkezésükre állnak a gyártáshoz szükséges pénzeszközök, képesek legyártani az alternatív motort és a hozzá kapcsolódó tartalék alkatrészeket.

Belépés