Forma-1 Hírek - A Red Bull új ajánlatot kapott

Készült: 2015.november.11 09:19 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - A Red Bull új ajánlatot kapott
A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne elmondta, nyitott egy partnerkapcsolatra a Red Bullal, de beismerte, nem olyan megállapodást szeretne, amelynek értelmében a Milton Keynes-i csapat ugyanazt a motort kapja meg, mint a gyári csapat.
Habár a Red Bull korábban érdeklődött aziránt, hogy a Ferrarihoz hasonló gyári státuszt kapjon, Marchionne úgy érzi, más kapcsolatra van szükség.

Az elnök szerint egy új műszaki partnerkapcsolat alakulhat ki, amely során a Milton Keynes-i alakulat saját elgondolása szerint fejleszti majd az erőforrást.

"Elképzelhető, hogy az erőforrás fejlesztésében együttműködünk a Red Bullal, ez még egy lehetséges megoldás, ezt újra megerősíthetem" - nyilatkozott Marchionne. "De a Ferrari nem fogja ugyanazt a motort adni a Red Bullnak, amellyel a csapat indul a versenyeken. A vállalat képes mérnöki és gyártási szolgáltatásokat nyújtani, egy teljesen elszigetelt projekttel a Red Bull számára, ahol a Ferrari a legjobb mérnöki tapasztalatait adja át, lehetőséget adva a Red Bullnak és más gyártóknak arra, hogy ezeket a motorokat megkapják. De nem lesznek ugyanazok a Ferrari motorok, amelyek a mi autóinkba kerülnek."

Belépés