• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Zandvoort visszatérhet a naptárba

Forma-1 Hírek - Zandvoort visszatérhet a naptárba

Készült: 2015.november.11 09:12 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Zandvoort visszatérhet a naptárba
Egy nagy múltú, európai versenyhelyszín térhet vissza a naptárba, a korábbi Holland Nagydíj helyszíne, ahol 1952-ben rendeztek először versenyt. A zandvoorti pálya Hollandia északi-partjához közel található és a város legutóbbi megbeszélése során egyhangúlag megszavazták, meg kell vizsgálni, hogyan lehet az országba visszavinni a Formula-1-et.
"Mindenki izgatott. Azt hiszem, mindenkinek össze kell fognia. A régió kormányzatainak és vállalkozásainak. Ez egy történelmi pálya, nagyszerű lenne, ha visszakerülne a naptárba" - közölte a VVD vezetője, Jerry Kramer. "Tudom, hogy több tízmillió euróba kerülne a Formula-1 vissza hozatala, de még meg kell vizsgálni a lehetőségeket."

A pálya sokat változott azóta, hogy 1985-ben futamot rendeztek rajta, de a pálya főnöke, Eric Weijers szerint a 2019-es, vagy 2020-as visszatérés reális lehet.

"Sok pénzt kell összegyűjteni, de ez csak az első lépés" - mondta.

Weijers szerint a sport vissza hozatala komoly munkát és sok változtatást igényel, de a mexikói visszatérés jó példa arra, mit lehet elérni.

"Konkrét tervekkel kell előállni, ehhez idő kell. Talán 2019-ben, vagy 2020-ban lehetőség lesz rá. Egyszerűen három dolognak kell megtörténnie. Az infrastruktúra javulásra szorul, a pályát fel kell újítani és a FOM pénzügyi igényeinek is meg kell felelni. És ha ez sikerül, akkor újabb Formula-1-es verseny lehet Hollandiában. Több, mint 100.000 néző látogatott ki a mexikói versenyre. Ez fantasztikus volt Mexikó számára és Hollandia számára is csodálatos lenne. Az FIA nyitott a visszatérésre."

Belépés