• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Haas karosszériája jobb lesz, mint a Ferrarié?

Forma-1 Hírek - A Haas karosszériája jobb lesz, mint a Ferrarié?

Készült: 2015.november.07 11:38 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - A Haas karosszériája jobb lesz, mint a Ferrarié?
Gene Haas bátor kijelentést tett, véleménye szerint csapata karosszériája valószínűleg jobb megoldás, mint a Ferrari jövő évi fejlesztése.
Miközben Haas beismerte, több elemet a Ferraritól vásárolnak, a karosszéria - a Dallara és a Haas közös projektje - más megközelítésben készült, mint a Ferrarié, ez a megoldás pedig sokkal jobb végeredményt hozhat.

"A motor, sebességváltó, felfüggesztés nagy része a Ferraritól érkezik. De sok elem van, amit mi készítünk" - közölte Haas. "Saját CFD számítógépes elemzést végzünk, dolgozunk a Dallarával a karosszéria struktúrájának elemzésével, de ezeket az alkatrészeket magunk építjük. És nem tudom, miért le tudnánk olyan jót legyártani, mint bárki más. Nagyon tehetséges emberek dolgoznak Kannapolisban a karosszéria elemzésén. Azt hiszem, karosszériánk konstrukciója teljesen eltér a Ferrariétól, mert elzártan dolgozunk tőlük. Úgy gondoljuk, bizonyos szempontból a miénk jobb lesz, mint a Ferrarié, mert sokkal több mindent használunk... nem mondom azt, hogy úttörő újítás lesz, de más megközelítésben dolgozunk, mint a Ferrari és úgy gondoljuk, ez egy jobb design lesz."

A csapat tulajdonosa szerint akár még a Ferrarit is legyőzhetik és úgy érzi, a más megközelítésükből még az olasz csapat is tanulhat valamit.

"A Ferrari sokkal sablonosabb, ahhoz ragaszkodnak, amit már több éve csinálnak. Azt hiszem, itt van a nagy különbség. A Ferrari B csapatának tekinteni minket azt hiszem nem jelent negatívumot, mert ez a kiválóság jelképe, a lehető legjobb felszereléssel mehetünk a pályán és a csapatokkal versenyezhetünk. Nem hiszem, hogy le tudnánk győzni őket a fejlesztésben. A versenypályán legyőzhetők? Nem tudom. Őszintén szólva, nem hiszem, hogy a Ferrari visszatartott volna valamit; kinyitották az ajtót és azt mondták: 'Mi ezt csináljuk, így csináljuk. Úgy hiszem, ha a mi csavarjainkat és anyáinkat veszitek és legyőztök minket, abból talán mi is tanulhatunk valamit'."

Belépés