Forma-1 Hírek - Todt: Schumacher még harcol

Készült: 2015.november.02 11:04 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A hétszeres Formula-1-es világbajnok, Michael Schumacher továbbra is harcol, közölte a család közeli barátja, az FIA elnöke, Jean Todt. Már 22 hónap telt el Schumacher súlyos síbalesete óta, amely a francia Alpokban történt.
Előbb mesterséges kómában tartották, majd Schumacher több hónapot töltött a grenoble-i kórház intenzív osztályán, végül visszanyerte eszméletét.

Ez lehetőséget adott arra, hogy a lausanne-i otthonához közeli kórházba szállítsák, majd szeptember elején már saját házába vitték.

Azóta csak keveset tudni a 46 éves Schumacherről és állapotáról. Todt, a Mexikói Nagydíj hétvégéjén némi információt árult el a németről.

"Érdekes hét volt azt követően, hogy Lewis megnyerte a harmadik bajnoki címét. Láttam ezeket a számokat" - hivatkozott Schumacher hét bajnoki címére. "Nagyon büszke voltam arra, amit Michael elért. Néha képesek vagyunk elfelejteni, mit is csinált. Michael közeli barát, családja nagyon közel áll hozzám és én is közel állok hozzájuk. Nagyon gyakran látogatom Michaelt és még mindig harcol, nekünk is a családdal együtt harcolni kell."

Közben a brazil Formula-1-es kommentátor, Reginaldo Leme elmondta, már Schumacher közeli barátai sem látogathatják a hétszeres világbajnokot.

"A család minden információt és hozzáférést megtiltott, különösen a sajtónak. De még a közeli barátai sem látogathatják Schumachert. Massa is rég járt már nála. Mivel megérti, hogy a családra is figyelni kell és szeretné őket óvni. Mindenki tudja, hogy Schumacher vegetatív állapotban van. Izmait elveszítette és nagyon vékony. A német sajtóban azt közölték, 45 kilóra fogyott, a család teljesen megőrült és beperelte az újságot. Kétlem, hogy az információ a családon belülről érkezett volna. Szóval úgy látom, a család próbálja védeni őt."

Belépés