• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hivatalos: Gutierrez lesz a Haas másik pilótája

Forma-1 Hírek - Hivatalos: Gutierrez lesz a Haas másik pilótája

Készült: 2015.október.31 17:06 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Hivatalos: Gutierrez lesz a Haas másik pilótája
A Haas F1 Team bejelentette, a Sauber pilótáját, a Ferrari jelenlegi tartalékversenyzőjét, Esteban Gutierrezt szerződtette Romain Grosjean mellé a 2016-os szezonra.
A 24 éves Gutierrez két évet töltött el a Saubernél és újonc évében, 2013-ban, egyetlen pontját a Japán Nagydíjon szerezte.

Gutierrezt 2015-ben a Ferrari teszt- és tartalékpilótájaként dolgozott, de jövőre visszatér rajtrácsra azzal a Haas csapattal, amely műszaki partnerkapcsolatba lépett az olasz márkával.

"Nagyon, nagyon örülök, hogy megoszthatom ezt a hírt" - mondta el Gutierrez pénteken, a Mexikóvárosban tartott sajtótájékoztatón. "Ez kiváló lehetőség arra, hogy a Ferrarival tovább dolgozhassam és ebből a legtöbbet kihozom. Gene Haas bízik bennem és bízom benne, abban, ahogyan a Formula-1-es szereplést elképzeli. Nagyon különleges egy versenyzői ülést kapni, olyan autót vezetni, amelyet Ferrari erőforrás hajt és örülök, hogy bíznak bennem. Bízom abban, hogy együtt nagyszerű dolgokat érhetünk el."

"Nagy megtiszteltetés, hogy Esteban csatlakozik csapatunkhoz" - tette hozzá Haas. "Estebannak már múltja van a Formula-1-ben, 2013-ban és 2014-ben szerepelt itt és jelenleg a Ferrari tartalékpilótája, ezért úgy érezzük, lehetőség rejlik benne. Véleményünk szerint egy tapasztaltabb és egy fiatalabb pilóta nagyon versenyképes keverék, úgy érzem, mesés dolgok állnak előttünk."

Belépés