• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - 10 óráig el kell kezdeni az időmérő edzést

Forma-1 Hírek - 10 óráig el kell kezdeni az időmérő edzést

Készült: 2015.október.25 11:30 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - 10 óráig el kell kezdeni az időmérő edzést
Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting elmondta, az Egyesült Államok Nagydíjának időmérő edzését helyi idő szerint 10 óráig el kell kezdeni, máskülönben nem kerül lebonyolításra és ebben az esetben a rajtpozíciókat az utolsó szabadedzés eredménye alapján határozzák meg.
Miután a szombati időmérő edzést többször elcsúsztatták, végül az a döntés született, hogy vasárnap, helyi idő szerint kilenc órakor veszi kezdetét.

Az előrejelzés szerint vasárnap délelőtt is esős idő várható, de Charlie Whiting szerint a kezdési időpontot már csak maximum egy órával lehet elcsúsztatni a futamra való előkészületek miatt.

"Az eső annyira erős, hogy nincs olyan esőgumi, amivel az autók biztonságosan körbemehetnének. Miért vesztegetjük az időt a sok csúsztatásra?" - közölte a Mercedes csapat elnöke, Niki Lauda még szombaton.

"Ez az egyetlen döntés, amit meg lehetett hozni, mert lehetetlen volt vezetni" - tette hozzá Rosberg, amikor kiderült, vasárnapra teszik át az időmérő edzést. "Remélhetőleg holnap délelőtt vezeti tudunk majd."

Belépés