Forma-1 Hírek - Figyelmeztették a pilótákat

Készült: 2015.szeptember.04 12:03 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Figyelmeztették a pilótákat
A Formula-1-es pilótákat figyelmeztették arra, hogy a versenybíráknál lesz jelenésük, ha előnyt szereznek abból, hogy sikánokat vágnak le az Olasz Nagydíj hétvégéjén. Az FIA az első két sikánnál figyeli majd a pályaelhagyásokat, ezeken a helyeken a kerékvetőket sem lehet annyira túlságosan használni, mivel az pályaelhagyást eredményezhet.
Ugyan alacsonyabb, sárga-fekete színű kerékvetőket építettek be azért, hogy a pilótákat eltántorítsák a pályaelhagyástól, az FIA közölte, nem fogják az elhagyásokat figyelmen kívül hagyni.

"Bármely pilóta, aki az első és második sikán második csúcspontján kívüli területet használja, ezt előnyszerzésre használva azt azonnal jelenteni fogjuk a versenybíráknak" - olvasható az FIA feljegyzésében.

A fekete-sárga kerékvetőt a második sikánnál építették be azzal a céllal, hogy azok a pilóták, akik szélesen veszik a kanyart, hosszabb úton térhessenek csak vissza a pályára.

Egy sárga vonalat is felfesttettek, valamint vörös-fehér bójákat helyeztek el, amelyet a pilótának a pályára visszatérés előtt jobbról kell megkerülnie.

A pilóták az első sikánnál található menekülőút használata során a három polisztirol táblát kell megkerülniük, a füves területet csak akkor vehetik igénybe, ha annak használata egyértelműen elkerülhetetlen.

Belépés