• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Mexikó a második leggyorsabb pálya lesz

Forma-1 Hírek - Mexikó a második leggyorsabb pálya lesz

Készült: 2015.augusztus.31 08:26 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Mexikó a második leggyorsabb pálya lesz
Az átalakított mexikói pálya a Formula-1-es naptár második leggyorsabb helyszíne lesz, közölte a verseny promótere, Federico Gonzalez. Az idei évben Mexikó 1992 után újra része lesz a versenynaptárnak. A pályát ugyan megváltoztatták a legutolsó futam óta.
Ezeknek a módosításoknak köszönhetően a verseny promoterének, a CIE-nek főigazgatója, Gonzaleznek közlése szerint a mexikóvárosi pálya a naptár második leggyorsabb helyszíne lesz.

"Monza mögött a pálya a második leggyorsabb lesz a naptárban" - közölte Gonzalez. "Úgy gondoljuk, sokkal inkább a pilóta tapasztalatát helyezi előtérbe és már a pénteki első szabadedzéstől érdekes lesz vezetni a pályán. Az eredeti pályához képest számos változás történt - így például a Peraltada kanyar eltűnt -, de nem érezzük azt, hogy ezzel a pilótákkal szembeni kihívás, valamint a rajongók élvezete is eltűnt volna."

Gonzalez tudja, hogy a rajongóknak nem tetszik a Peraltada kanyar elvesztése, de úgy érzi, hogy a 25.000 néző befogadására képes új stadion rész ezért kárpótolni fog mindenkit.

"A zaj hihetetlen. Elképzelem, amikor Checo (Sergio Perez) végigmegy itt, akkor különösen hihetetlen lesz, mivel Mexikóban ő nemzeti hősnek számít. Tudjuk, a rajongóknak nem tetszik a Peraltada kiiktatása, de hihetetlenül izgalmasnak találjuk az utolsó részt, a rajongók pedig parti hangulatot generálnak. A pálya ezen része, a kör vége, kihívást jelent a pilóták számára."

Belépés