• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Whiting: Nem lesznek teljesen zárt pilótafülkék

Forma-1 Hírek - Whiting: Nem lesznek teljesen zárt pilótafülkék

Készült: 2015.augusztus.31 08:07 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Whiting: Nem lesznek teljesen zárt pilótafülkék
Charlie Whiting beismerte, a Formula-1 messze van attól, hogy zárt pilótafülkéket vezessenek be. Azonban az IndyCar pilóta, Justin Wilson halálos balesete után az FIA versenyigazgatója közölte, a Formula-1-nek tovább kell folytatnia a munkát és jobb védelmet kell nyújtania pilóták fejének.
Wilson halálát egy másik autóról leváló orrkúp darab okozta és felmerült a kérdés, a Formula-1-ben ilyen előfordulhat-e.

"Nem tudjuk, hogy az orrkúpok biztonságosak, vagy rosszabbak-e, mint az IndyCarban, de annyit elmondhatok, hogy nagyon szigorú tesztelésnek vetjük őket alá. Mindenesetre beszélünk az IndyCar szériás kollégáinkkal, hogy megtudjuk, tanulhatunk-e valamit ebből a horrorisztikus balesetből."

A tragédia után az FIA már közölte, szeretne számos, a pilótafülke védelmére irányuló koncepciót kipróbálni.

Ami a teljesen zárt pilótafülkét illeti, Whiting elmondta: "Nem hiszem, hogy Wilson balesete megváltoztatja hozzáállásunkat a zárt pilótafülkéhez. Úgy gondoljuk, sokkal hátrányosabbak annál, mint amilyen hasznosak. Ennek ellenére továbbra is mindent megteszünk azért, hogy eltereljük a lerepülő alkatrészeket a pilótafülkétől, de ez nem könnyű feladat."

Belépés