• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Renault jövő héten megkötheti szerződését

Forma-1 Hírek - A Renault jövő héten megkötheti szerződését

Készült: 2015.augusztus.31 08:04 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek

Forma-1 Hírek - A Renault jövő héten megkötheti szerződését
A Renault a jövő héten felvásárolhatja a Lotus alakulatot, közölte az Autosport és így a francia gyártó újra gyári csapat lesz. A vállalat jelenleg a Red Bullt és a Toro Rossót látja el erőforrásokkal és jövőbeli Formula-1-es szerepvállalását mérlegeli.
Három lehetőség előtt állnak: teljesen kivonulnak a Formula-1-ből, maradnak motorszállítók, vagy visszatérnek gyári csapatként.

Úgy tűnik, a Renault végül úgy döntött, a Lotus többségi tulajdonosa lesz. Az Autosport szerint a Renault 65 százalékot vásárol meg és tíz évig 7.5 millió fontot fizet majd, így összesen 115 millió fontot költ el.

A négyszeres világbajnok, a Renault jelenlegi nagykövete, Alain Prost 10 százalékot kap, a maradék 25 százalék a jelenlegi tulajdonosnál, Gerard Lopeznél marad.

A feltételezések szerint a szerződést hétfőn írják alá és a jövő hét második felében be is jelentik azt.

Miközben a Renault tulajdonjogát 2016-tól szerzi meg, még nem döntöttek arról, hogyan állnak a jövő évhez, mivel a Red Bullal élő szerződésük lesz.

A Milton Keynes-i alakulat elsődleges státuszt élvez szerződésének értelmében, amellyel a Renault saját csapata elé kerül. Egyik lehetőség az lehet, hogy a csapat 2017-ig Mercedes motort használ addig, amíg a Red Bullal kötött szerződés le nem jár. Egy alternatív megoldás lehet, hogy a Renault a Red Bullnak és testvércsapatának, a Toro Rossónak segít alternatív erőforrást találni, így saját projektjére tud koncentrálni.

Belépés