• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Felbontotta szerződését a Red Bull és a Renault?

Forma-1 Hírek - Felbontotta szerződését a Red Bull és a Renault?

Készült: 2015.augusztus.22 17:41 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Felbontotta szerződését a Red Bull és a Renault?
A Belga Nagydíj helyszínén a Red Bull jövőjéről, valamint a Renault és a Lotus közötti szerződéskötésről pletykálnak. A végrehajtók még mindig veszélyeztetik a Lotust, mivel a jelenlegi tulajdonosoknak problémáik vannak, miközben a Renault még nem döntötte el, felvásárolja-e az enstone-i csapatot, esetleg teljesen kivonul-e a Formula-1-ből.
"Ha a Renault nem marad a Formula-1-ben, akkor két csapatnak motorra lesz szüksége" - közölte a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója, Toto Wolff. "De ha a Renault gyári csapat lesz, akkor az mit jelent a Red Bull és a Toro Rosso számára? Sok a variáció."

Szombaton az a pletyka járta, hogy a Red Bull már jelezte, felbontja szerződését a Renault-val és 2016-ban már nem a francia gyártó erőforrásait használja.

Állítólag a Red Bull ezt az igényét már a múlt hét közepén jelezte és azzal indokolták ezt, hogy a gyenge teljesítmény lehetőséget ad a megegyezés felbontására.

Erről Dr. Helmut Marko nem nyilatkozott.

"A hivatalos válasz az, hogy 2016 végéig szerződésben állunk a Renault-val" - közölte Marko. "Információink szerint a Renault Monzában dönt jövőjéről. Ezt követően ennek megfelelően járunk el."

De a pletyka az, hogy a Red Bull nem vár eddig, a szerződésbeli vitát a Renault-val a bíróságra viszi.

A Mercedes ebbe az ügybe nem akar beavatkozni, de állítólag Bernie Ecclestone nyomására a német márka egy alternatív motort szállíthat a Red Bull számára.

Belépés