• Nyitóoldal
  • Rally Hírek - Wirtmannt a pedálbak állította meg a Sanremo Ralin

Rally Hírek - Wirtmannt a pedálbak állította meg a Sanremo Ralin

Készült: 2015.április.15 07:38 Készítette: Super User Kategória: Autós Hírek, Rally Hírek

Rally Hírek - Wirtmannt a pedálbak állította meg a Sanremo Ralin
A D3-as kategória első és a D csoport második helyéről adta fel a Sanremo Ralit Wirtmann Ferenc és Barna György, miután eltört a Ford Escort Mk II-es pedálbakja. A Grawe Életbiztosító Zrt. által támogatott páros jól kezdett a Historic Rali-Európa-bajnokság második futamán, és minden tervszerűen haladt.
A hatodik gyorsasági szakaszon azonban eltört a pedálbak, ami miatt végül Wirtmann nem tudta használni a kuplungot és így az utolsó három gyorsaságin nem tudott elrajtolni. Ennek ellenére a magyar páros megőrizte második helyét a D csoport bajnokságában.

„Nagyon jó kis verseny volt, nagyon készültünk rá és az első napon minden tervszerűen alakult” – mondta Wirtmann. „Három pálya volt pénteken. Az első körben óvatosan mentünk, a másodikban gyorsultunk. A Sanremo Ralin szokás, hogy a második körben a kettes és a hármas pályát összekötik és egy hosszú gyorsaságiként rendezik, ráadásul éjszaka. Mi erre spóroltunk, de sajnos ez elmaradt a sok baleset miatt.”

„Másnap is szerettünk volna jó húzós tempót autózni, de eltört a pedálbakunk, ami miatt először csak mozgott a kuplung- és a fékpedál. A gyorsasági után meghegesztettük, de az sem tartott sokáig. Három szakasszal a vége előtt már úgy álltunk, hogy hiába nyomtam a kuplungpedált, nem történt semmi.”
„Fék nélkül még csak elrajtoltam volna, hiszen ha óvatosan megyünk le, akkor is szerezhettünk volna Eb-pontokat, de kuplung nélkül nem tudtunk elrajtolni. A szabály szerint járó motorral kell odaállni a rajthoz, amikor elrajtoltatnak, akkor le kellett volna állítani, egyest kapcsolni, és önindítóval megmozdítani az autó. Ez még akár sikerülhetett is volna, ha nem egy hegyi szerpentin aljában vagyunk.”

„Sajnálom, hogy nem tudtuk befejezni a versenyt. Az autó sokat javult a Costa Brava Rali óta. A fékproblémánkat sikerült kiküszöbölni, most már csak az orrtolásával kell kezdenünk valamit. Még én sem érzem annyira az Mk II-est, mint az elődjét, de nagyon bizakodó vagyok.”

Belépés