• Autós Hírek
  • Rally Hírek - Német Laci: Ezüstérem az Eger Rallyn

Rally Hírek - Német Laci: Ezüstérem az Eger Rallyn

Készült: 2015.április.08 09:40 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Rally Hírek

Rally Hírek - Német Laci: Ezüstérem az Eger Rallyn
Interjú Német Lacival a 10. Eger Rallye után. Ezüstéremmel tértetek haza Szegő Janival a 10. Eger Rally-ról. Gratulálok nektek. Köszönjük szépen! Az első napi tapogatózás után vasárnap igyekeztünk amennyire csak tudtunk és ez most a második helyhez volt elegendő.
Viszont nem kis fegyvertény, hogy három gyorsot is abszolváltatok úgy, hogy a legjobb időtök nektek volt a kategóriátokban. Ezt hogy értétek el? - A tesztünk jól sikerült, de inkább csak az autóval történő megismerkedéshez volt elegendő, a helyes beállítások terén csak elképzeléseink voltak, amit a versenyen próbáltunk ki. Nincs nagy tapasztalatunk benne, hogy elsőkerekes autóval hogyan kellene, vizes, saras utakon közlekedni, így mi ezeken a részeken, utólag mondhatom a kelleténél is sokkal óvatosabbak voltunk és ennek köszönhetően borzalmas időket autóztunk a mátrai szakaszokon. Már bent a gyorsaságikon is mondta Jani, hogy szerinte lassan megyünk. Meg is beszéltük, hogy itt a Ladával kellett volna inkább leszaladnunk, mert azzal biztosan jobban sikerült volna. Lukács Kornélék nagyon gyorsak voltak, ezúton is gratulálunk nekik! A szombati teljesítményünk tükrében célunk egyre távolabb került, de kilométerről kilométerre otthonosabban éreztük magunkat a Clioban és a tempónkat is igyekeztünk egyre növelni. Örülünk neki, hogy három szakaszt sikerült megnyernünk, de az autóban rejlő lehetőségeket még nem tudtuk maradéktalanul kihasználni.
Rally Hírek - Német Laci: Ezüstérem az Eger Rallyn
A Terpes - Egerbakta szakasz ennyire lobogós volt? - A középső részét leszámítva, ahol lassítótól lassítóig mentünk néhány kilométeren keresztül, tetszett nekünk ez a szakasz is, de az autónk alacsony végsebessége miatt sokat utaztunk leszabályzáson és ez az időeredményünkön is meglátszott. A tizennégy gyors közül melyik jött be nektek jobban és miért? - Az Egerszólát - Egerszalók közötti szakasz sikerült a legjobban, de annak ellenére, hogy a mátrai gyorsokon voltunk a leglassabbak, mégis ezek vonalvezetése volt, ami leginkább tetszett.
Rally Hírek - Német Laci: Ezüstérem az Eger Rallyn
Ha lehetne újra rajtolni, mi az, amit másképp tennétek? - Belülről úgy éreztük, hogy száraz körülmények között már egész jókat autóztunk, azonban a csúszós utakon történő gyors közlekedést még nem sikerült megvalósítanunk. Ebben mindenképpen fejlődnöm kell, ahhoz hogy versenyképesebbek lehessünk. Legközelebb hol indultok Janival, milyen versenyen? - A Miskolc Rally lesz a következő verseny, ahol indulni szeretnénk. Bízom benne, hogy az egri tapasztalatainkat kamatoztatni tudjuk majd és versenyben leszünk a kategória győzelemért. Őszinte részvétünk, Szabó Attila családjának és hozzátartozóinak!
Rally Hírek - Német Laci: Ezüstérem az Eger Rallyn
Támogatóink segítségét köszönjük: Marsteel Sro, Zea Manó Kft., He-Ge Kft, Middle Course Kft., Palviscsák Trans Kft., Kurmai és Társa Kft., Integra-Safe Kft., Truckland Kft., Eni, Kvartis Kft., Indu-Nex Kft., Max Transport Kft. Pannon Concept Kft., Topterv Mátra Kft., Gold Cars Kft. - Hajósi Miklós - www.hajoka.hu
Rally Hírek - Német Laci: Ezüstérem az Eger Rallyn

Belépés