• Autós Hírek
  • Rally Hírek - Német László: Igyekszünk minél tempósabban versenyezni

Rally Hírek - Német László: Igyekszünk minél tempósabban versenyezni

Készült: 2015.március.28 19:50 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Rally Hírek

Rally Hírek - Német László: Igyekszünk minél tempósabban versenyezni
Interjú Német Lackóval az Eger Rallye előtti teszt után. Miként értékeled a mai napot? - Az első kilométereinket tettük meg a számunkra új Clio R3-val. Ez az autó jóval erősebb, mint amikkel eddig versenyeztünk és ez új kihívást jelent nekünk, aminek igyekszünk megfelelni.
Mivel ez az autó főként a Mitropa Rally Cup-ban versenyez, a hazai útviszonyokra nem biztos, hogy a legmegfelelőbb futómű beállításokat sikerült megtalálnunk, de jó irányban haladtunk a teszt során, az autó egyre barátságosabbá vált így optimistán várjuk a hétvégét. Kilátogatott a Pirelli képviselője is a tesztetekre, mivel ezzel a márkával versenyeztek. Miben is tudott nektek segíteni? - Utoljára még az „A” Lada-val mentünk ezzel a márkával, így sok hasznos információt tudtunk meg Mezey Tamástól az optimális guminyomásról és az új „RK” Pirelli-ket is volt lehetőségünk kipróbálni. Ezúton is köszönjük Tamás segítségét!
Rally Hírek - Német László: Igyekszünk minél tempósabban versenyezni
Versenyzőként a Mitropa Rally Cup-ban Juhász Csaba is atyai tanácsokkal látott el. Mennyire volt ez előrelépés az autó megismerésével kapcsolatban? - Csabi nagy tapasztalattal rendelkezik az elsőkerekes autókkal, így sok olyan dologra hívta fel a figyelmemet, amire én nem gondoltam volna magamtól. Már tavaly is sok hasznos tanáccsal látott el minket amikor R2 autóval versenyeztünk, aminek köszönhetően tudtunk gyorsulni magunkhoz képest. Szóval nagyon hálásak vagyunk neki a segítségéért!
Rally Hírek - Német László: Igyekszünk minél tempósabban versenyezni
Jelenlegi autótokról mit is tudhatunk? - Az autó egy Renault Clio R3 Maxi az utolsó fejlesztések vannak benne, amit ehhez az autóhoz kiadtak, tehát a feladat adott, bízom benne, hogy fel tudunk nőni hozzá. Ha már az Eger Rally, milyen céllal is érkezel hű navigátoroddal Szegő Janival? - Szerintem mindenki nyerni szeretne, mi sem vagyunk ezzel másként. Támogatóinknak hála a technikai háttér ehhez azt hiszem nekünk is rendelkezésünkre áll. Igyekszünk az autóval majd egyre gyorsabban közlekedni, lehetőleg minél kevesebb hibával és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Belépés