Rally Hírek - Orfű után, Eger Előtt

Készült: 2015.március.26 18:13 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Rally Hírek

Rally Hírek - Orfű után, Eger Előtt
Kezdetnéd így is a beszámolódat, de ne szaladjunk előre. Március 21-22-én az Orfűi rallysprinten vettél részt navigátor pároddal. Miként is értékeled ezt, mennyire volt elég az Eger rally előtt? Rendben működött-e minden a Hondában?
- A Hondával minden rendben volt, bár a fékerő elosztással volt egy kis probléma, amit nem sikerült maradéktalanul beállítanunk, de szerdán lesz még egy nagyobb tesztünk, remélem, ott megoldódik. ott. Maga a verseny jó volt, jó idő volt, több féle gumit kipróbáltunk, bár inkább az ERC-s gumikat használtuk, azzal nincs még kellő tapasztalatunk, de jól vizsgáztak a Hankook gumik.
Rally Hírek - Orfű után, Eger Előtt
Egerben Balogh Zoltán fogja diktálni neked az itinert. Mentetek már együtt korában is, vagy most elsőnek? - Egy párszor már mentünk együtt, mindig jól tudtunk együtt versenyezni és főleg jó hangulatban! Jó pár gyors, legendás szakasz várnak majd rátok sok etap kilométerrel. Mennyire lesz nehéz kiszámolni a gumi és üzemanyag kérdést? - Ezzel még nem foglalkoztunk, az a navigátor dolga, de szerintem ezt is meg fogja tudni oldani.
Rally Hírek - Orfű után, Eger Előtt
Ezen szakaszok közül mentél-e már anno, és ha igen hogy tetszett neked? - Én már mentem minden szakaszon, minden irányban. Régen nagyon szerettem a mátraalmási és szuhai gyorsaságikat, azonban az utóbbi időben annyit romlott az állapotuk, hogy ott nem lehet jól esően gyorsan menni, csak nagyon figyelve és szerencsével lehet komolyabb defekt és károk nélkül megoldani szerintem. Nagyon jó, hogy végre keskenyebb, ralira való utak is vannak, de ezek szerintem alkalmatlanok a versenyzésre. Sajnos Magyarországon nem nagyon tudok olyan igazi keskeny utat, ami alkalmas lenne, ezek általában erdőgazdaságok tulajdonában vannak, akik nem nagyon újítgatták őket az elmúlt 25 évben.
Rally Hírek - Orfű után, Eger Előtt
Jó páran lesztek a kategóriátokban, kiket tartasz „nagy” ellenfélnek és miért is? - Sok jó autó lesz, de elsősorban szerintem a Csucsu az esélyes, az egyik legújabb fejlesztésű autóban ül, magyar szemmel sokat versenyzik és tesztel, de Német Laci tavaly bizonyította, hogy első kerék meghajtású autóval is gyors. Mint tudjuk a verseny a célban ér véget. Természetesen ti is szeretnétek meglátni a célt, hol is szeretnétek végezni a kategóriátokban? - A kérdésed első fele nagyon igaz, azonban mi ide nem versenyezni, hanem tesztelni megyünk, készülve az Ír ERC futamra, ami egy héttel később lesz Belfast környékén rendezve, így vigyázni is kell az autóra, mivel a csapat hétfő hajnalban idul. Így egyeztetve a csapattal, valószínűleg mátrai gyorsokat kihagyjuk, kiállunk az első gyors után és másnap szuper rali keretében indulunk ismét, azok a pályák már nem tesznek kárt az autóban, amennyiben én nem hibázok. Nem maradna már időnk felniket egyengetni stb. Valószínűleg a célba se megyünk be, a csapat már ott a szervizparkban nekiáll az autó újbóli felkészítésének, csak így marad rá elég idő, de mivel nem nagyon tervezzük a hazai bajnokságot, nem sajnáljuk az esetleges pontokat. Támogatók: HETECH TREND KFT., SUN&FUN HOLIDAYS, TRUCK PARTS KFT., AIRVENT ZRT., DROIDX KFT., VILLUMEN KFT., VPT GROUP, HONDA ÉLES, CARWAX, DI-FER KFT., ATRA KFT. - Hajósi Miklós - www.hajoka.hu
Rally Hírek - Orfű után, Eger Előtt

Belépés