• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Ferrari és a Renault kiskaput talált a szabályozásban

Forma-1 Hírek - A Ferrari és a Renault kiskaput talált a szabályozásban

Készült: 2014.december.11 10:45 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Mercedes Formula-1-es motorgyártó riválisai állítólag kiskaput találtak a jövő évi szabályozásban.
A Speed Week szerint a jövő márciusban kezdődő szezon vitákkal lehet teli, mivel a Ferrari és a Renault szerint a motorbefagyasztás szabálya nem egyértelműen fogalmaz.

A motorgyártók 2015-re enyhíteni szerettek volna a fejlesztések befagyasztásán, de ezt a Mercedes, a 2014-ben domináló erő megakadályozta, mivel a jövő évi változtatásokhoz egyhangú hozzájárulás szükséges.

Rob La Salle szerint a Ferrari és a Renault egy hibát talált a motorbefagyasztás szabályában, amely lehetőséget ad számunkra, hogy több időt töltsenek el a V6-os turbómotor fejlesztésével.

Eredetileg úgy volt, hogy minden gyártónak február 28-ig kell leadni a 2015-ös szezonban használt erőforrás specifikációját. Új belépőként a Hondának ezt a határidőt be is kell tartani. A Speed Week szerint pontos dátumot a már motorszállítóként sportban dolgozók számára nem határoztak meg. A szabályok csak annyit mondanak ki, hogy a szállítók csak egy új motort homologizálhatnak a 2015-ös szezonra.

Ezt lehet úgy is értelmezni, hogy a jövő évet a 2014-es erőforrásokkal kezdhetik és így több idejük lehet a 2015-ös specifikáció fejlesztésére a bemutatkozás és a befagyasztás előtt.

La Salle szerint a motorgyártók és az FIA tulajdonképpen a szabály szerencsétlen megfogalmazásán vitázik.

"Az FIA azt állítja, hogy bármilyen erőforrást is visz a csapat Ausztráliába, azt az egy motort kell használni az egész szezon során. Az irányítótestület az ügyet szeretné néhány héten belül megoldani."

Belépés