Forma-1 Hírek - Ecclestone: Csalódtam Vettelben

Készült: 2014.december.08 18:45 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Formula-1-et irányító Bernie Ecclestone elmondta, csalódott Sebastian Vettel viselkedésében a nehéz 2014-es szezon során.
Ecclestone, aki régóta támogatja Vettelt, úgy érzi, a német pilóta rossz hozzáállást tanúsított, amikor a megbízhatósággal és a Renault erőforrással problémák voltak.

"Nagyon rajongok Sebastianért, de kicsit csalódtam hozzáállásában, amely azt hiszem változott" - mondta el Ecclestone. "Úgy viselkedett, mint egy legyőzött srác és ez nem az ő mentalitása. Versenyképes. Nem szeret veszíteni a backgammonban. Sajnos amikor játszik velem, ezt teszi."

Ecclestone elmondta, Fernando Alonso a szezon második felében jobban is teljesíthetett volna.

"A Ferrari nagyon csalódott volt, valahol elveszett. Fernando kissé olyan volt a szezon felénél, mint Sebastian, így benne is csalódtam kicsit."

Ecclestone szerint a 2014-es szörnyű szezon lett volna, ha a Mercedes dominanciája során nem engedi meg pilótáinak az egymás elleni küzdelmet.

"Ha nem lett volna szerencsénk azzal, hogy Nico és Lewis versenyezhet egymás ellen és egyikük elhúz, domináns teljesítményt nyújt, akkor a szezon már Silverstone-ra véget ért volna. Úgy gondoltam, hogy a Ferrari, vagy a Red Bull, esetleg egy másik csapat a szezon felére fel tud zárkózni és néhány pontot rabolni. Nagyon szerencsések vagyunk azzal, ami történt, ez a két fiú egymás ellen küzdött és jó, hogy a Mercedes ezt megengedte nekik. Ha nem, akkor egy igazán pocsék bajnokságunk lett volna."

Belépés