Forma-1 Hírek - Tombazis is távozik a Ferraritól

Készült: 2014.december.05 10:15 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Leo Turrini, a jó információkkal rendelkező újságíró szerint a következő vezető beosztású szakember, aki a Ferraritól távozik a főtervező, Nikolas Tombazis lesz.
Annak ellenére, hogy 2014-ben egy teljesen új korszak kezdődött az erőforrásokat tekintve, a Ferrari nem tudott jól szerepelni.

Stefano Domenicali, Luca Marmorini, Luca di Montezemolo, Fernando Alonso és Marco Mattiacci már távozott a csapattól és a pletykák szerint Pat Fry is munka nélkül maradhat, miután a 2015-ös autó projektjét vezető James Allisont előléptetik. Azonban a Ferrari görög tervezője, a 46 éves Nikolas Tombazis is távozhat.

Turrini szerint Tombazis munkája már véget ért a Ferrarinál és már csak a papírmunka van hátra.

"Nem könnyű megváltoztatni a dolgokat" - közölte Kimi Räikkönen, aki visszatérése után második szezonját kezdheti meg Maranellóban. "De tiszta tervünk van arra, hol kell javulni. Úgy érzem, a csapaton belül megváltozott helyzet nagyon, nagy javulást eredményez."

A csapathoz Fernando Alonso helyére a négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel érkezik, míg a csapatfőnöki székbe Maurizio Arrivabene ülhet.

Belépés