Forma-1 Hírek - Vettel elköszönt a Red Bulltól

Készült: 2014.december.03 10:10 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Pénteken egy korszak ért véget, amikor Sebastian Vettel hivatalosan is távozott az Infiniti Red Bull Racingtől, de nagyszerű hat évet töltöttek együtt és ezért mindenki megfelelően akart elköszönni.
A keddi parti során forró csokoládét és perecet szolgáltak fel, valamint egy felvételt mutattak be Vettel elmúlt hat évéről. Az egész csapat összegyűjt és egy utolsó közös fotót készítettek a német pilótával. A csapatfőnök, Christian Horner, valamint a műszaki igazgató búcsúztatója után Sebastian Vettel is elköszönt.

"Nem könnyítitek meg ezt a távozást" - kezdte a német pilóta. "Az elmúlt hat év hihetetlen volt. Amit elértünk, a munka, amelyet véghez vittünk. Nagy volt a szenvedély és az elkötelezettség. Ez mindig szívemben marad. Nagy, nagy köszönet mindenkinek. Végül jobb autónk volt, mert jobb csapat voltunk. A köszönöm nem elegendő arra, hogy leírjam, mit érzek."

Christian Horner egy búcsúcsomagot adott át Vettelnek, amely egy kávéspoharat, néhány vörös úszónadrágot és napszemüveget tartalmazott, valamint néhány más tárgyat. Vettel egy 50 százalékos méretarányú bikával is meglepték, amelynek talapzatára a német pilóta világbajnoki éveit vésték fel. Az egyik világbajnok autóját is megkapja Vettel, de még nem most, mert ahogyan Horner elmondta: "Nem akarjuk, hogy Maranellóban kössön ki."

Adrian Newey szokatlanul bőbeszédű volt, amikor megkapta a mikrofont: "Amikor Sebastian az autóban ült minden reményünkért, törekvéseinkért harcolt. De mindig tudtuk, hogy minden tőle telhetőt megtesz. Ez egy igazi kiváltság."

Mielőtt Vettel a gyárból távozott volna, a főépületbe ment, ahol aláírásokat osztott ki.

"Sok kellemes emléket ébreszt bennem ez a hely, amelyet megtartok. Nagyszerű utazás volt és nagyon hálás vagyok azért, amit értem tettek. Most már csendben leszek" - zárta Vettel a búcsúzkodást.

Belépés