• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A CVC fizetheti a kiscsapatok erőforrásait

Forma-1 Hírek - A CVC fizetheti a kiscsapatok erőforrásait

Készült: 2014.december.03 10:03 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Mercedes elnöke, Dieter Zetsche közölte, szeretné, ha a Formula-1-ben továbbra is megfelelő mennyiségű csapat állna rajthoz. Zetsche azt követően tette ezt a kijelentést, hogy az idei évben a két mezőny végi csapatnak pénzügyi problémái akadtak és a három legkisebb csapat is panasszal élt a magas költségek miatt.
A sport pénzügyi problémáinak megoldását célzó egyeztetések eddig nem sok sikerrel zárultak, de Zetsche a Sport Bildnek elmondta: "Természetesen bizonyos határok között mi is érdekeltek vagyunk abban, hogy a mezőny széleskörű legyen."

A szakember lemondta, a színfalak mögött zajlanak arról a tárgyalások, hogyan lehetne a Formula-1 kereskedelmi bevételeit jobban elosztani a nagy- és a kiscsapatok, valamint a tulajdonos, a CVC között: "Ebből a szempontból építő jellegű megbeszéléseket folytattunk."

A Bild szerint a legújabb javaslattal a Lotust, a Force Indiát és a Saubert próbálják segíteni abban, hogy a sportban maradhasson. Az újság szerint a következő hetekben arról folynak majd az egyeztetések, hogy a kiscsapatok erőforrásait a CVC fizeti majd és közvetlenül a sport kereskedelmi jogait birtokló vállalat utalja majd át az összeget a Mercedes és a Ferrari számára.

Belépés