• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - 50000 néző volt kíváncsi a Mercedes ünneplésére

Forma-1 Hírek - 50000 néző volt kíváncsi a Mercedes ünneplésére

Készült: 2014.november.30 14:01 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Mercedes-Benz egy látványos szezonzáró eseményt szervezett november 29-re, szombatra. A Stars & Cars rendezvény Stuttgartban került lebonyolításra. A Mercedes-Benz stuttgarti múzeuma körül 50000 néző gyűlt össze megünnepelni a Formula-1 világbajnoki címét Lewis Hamiltonnal és csapattársa, Nico Rosberg második helyét, valamint az Ezüstnyíl konstruktőri bajnoki címét.
"A rajongók fogadtatása itt, Stuttgartban abszolút leírhatatlan" - mondta el a Formula-1 világbajnoka, Lewis Hamilton. "Első világbajnoki címem is itt ünnepelhettem a Stars & Cars rendezvényen 2008-ban, de az idei évben minden elvárásomat felülmúlták a rajongók. A hangulat fantasztikus volt és tökéletes lezárása ennek a hihetetlen szezonnak. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen támogatást kapok. Életem legjobb pillanata megnyerni ezt a bajnoki címet. A csapat kivételes teljesítményt nyújtott, amelyért szeretnék köszönetet mondani minden kollégámnak a brackley-i, brixworthi és stuttgarti gyárban. A tavalyi év óta fenomenális, hogy mennyit fejlődtünk."

Ez volt a kétszeres világbajnok első fellépése az Ezüstnyílban, mióta a múlt vasárnap, Abu Dhabiban bajnoki címet szerzett. Hamilton, Rosberg és több jelenlegi, valamint korábbi versenyző kápráztatta el a közönséget bemutató körökkel az 1.1 kilométer hosszú átmeneti pályán, amelyet a Mercedes-Benz múzeumhoz közel jelöltek ki.

"2014 hihetetlen év volt számomra" - tette hozzá Rosberg. "Büszke vagyok arra, hogy része lehetek ennek a fantasztikus csapatnak. Nagyon jó érzés volt Ezüstnyilamat vezetni az idei évben. Csodálatos élmény volt. Különösen ösztönző volt az az óriási támogatás, amelyet rajongóimtól kaptam a világ minden tájáról. Ez újra extra erőt adott. A jövő évben visszatérek a küzdelembe."

A Stars & Cars rendezvény felvonulásán összesen 64 jármű vett részt. A legrégebbi versenyautó 1914-ből származott, amellyel a Mercedes a legendás hármas győzelmet aratta Franciaországban. A legmodernebb autó Hamilton világbajnoki Ezüstnyila volt. A 2014-es szezonban Hamilton és Rosberg a Mercedes AMG F1 W05 Hybriddel összesen 16 futamgyőzelmet szerzett - ez rekordnak számít, korábban egy csapat egy szezon alatt ennyi győzelmet nem aratott. A 16 győzelem közül 11 siker kettős győzelem volt, amely szintén új rekord.

"Ez a rendezvény tökéletes lezárása a jubileumi szezonnak, megünnepelve a 120 évet az autósportban és az Ezüstnyíl 80 évét" - közölte a Mercedes-Benz Motorsport vezetője, Toto Wolff. "Nem is gondolhattunk volna ki ennél jobbat. A Stars & Cars lehetőséget adott arra, hogy köszönetet mondjunk hűséges rajongóinknak a nagyszerű támogatásért a hosszú szezon után. Nagyszerű volt hallani a jelenlegi és a klasszikus Ezüstnyíl motorjainak beindítását a Mercedes-Benz múzeum körül. Az idei évben a Stars & Cars ismét tökéletes keveréke volt a modern és a klasszikus autósportnak."

Belépés