• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hivatalos: Sainz lesz Verstappen csapattársa

Forma-1 Hírek - Hivatalos: Sainz lesz Verstappen csapattársa

Készült: 2014.november.30 13:56 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Scuderia Toro Rosso bejelentette, hogy Carlos Sainz azonnali hatállyal csatlakozik a csapathoz. Ez azt jelenti, hogy a faenzai alakulat 2015-ben a Max Verstappen-Carlos Sainz pilótapárossal áll rajthoz.
A 20 éves spanyol pilóta a szokásos úton jutott a Formula-1-be, 2008-ban az Ázsia-Csendes-Óceánia KF3 gokartbajnokságot nyerte meg, majd két évvel később a Formula BMW együléses szériában mutatkozott be, ezt követően pedig a Formula Renault 2.0, brit Formula-3, majd a GP3 következett 2013-ban. Az idei évben Sainz a World Series by Renault 3.5 bajnokság történetében a legfiatalabb bajnok lett. A héten Sainz az Infiniti Red Bull Racingnél az Abu Dhabi-i teszten dolgozott.

Carlos Sainz:
"Nagyon örülök, hogy a Scuderia Toro Rosso pilótája lettem. Mióta a Red Bull Fiatal Pilótaprogram tagja vagyok, ez volt a célom és szeretnék köszönetet mondani a bizalomnak, melyet a Red Bull mutat irántam. Nagyon sikeres szezonom volt a World Series by Renault-ban az idei évben és most várom már, hogy a Formula-1-ben lehessek. Egy napot teszteltem tavaly a Toro Rossónál és megtetszett a légkör. A következő néhány hónapban keményen készülök majd, próbálok mindent megtenni azért, hogy felkészülten ülhessek a jövő évben, az első teszten Jerezben az autóba. Nagyszerű lenne hazámban bemutatkozni Formula-1-es pilótaként!"

Franz Tost, csapatfőnök:
"Carlos Sainz csatlakozik Max Verstappen mellé jövő évre pilótának, ezzel folytatjuk a Toro Rosso hagyományát és a Red Bull Junior Pilótaprogramjából biztosítunk lehetőségeket a fiataloknak, segítünk nekik első lépéseiket megtenni a Formula-1-ben. A junior kategóriákban figyelemmel kísértem Carlos fejlődését, mindig javult, ahogyan feljebb lépett a ranglétrán, amely egy jól megérdemelt győzelemmel tetőzött az idei World Series bajnokságban. Azonban emlékszem a tesztnapra, amelyet nálunk töltött Silverstone-ban, a 2013-as évben és az STR8-at vezette. Nagyon meglepett engem és mérnökeit azon a napon érettségével és sebességével."

Belépés