Forma-1 Hírek - Wolff: A Renault nem fog távozni

Készült: 2014.november.30 13:46 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Toto Wolff válaszolt Christian Horner azon feltételezésére, hogy a Renault távozna a Formula-1-ből, amennyiben a sport nem cseréli le az 1.6 literes, V6-os erőforrásokat.
A jelenlegi motorral a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nagyon elégedetlen és azt szeretné, ha az erőforrásokat 2016-ban lecserélnék. A szakember szerint a jelenleg használt erőforrások túl összetettek és drágák, de hozzátette, fél attól, ha változás történik, a Mercedes távozik a sportból.

"Mit lehet tenni?" - tette fel a kérdést a Red Bull csapatfőnöke. "Ha hagyunk mindent úgy, ahogyan van, akkor talán a Renault és másik gyártók távoznak. Azt kell tenni, ami a sportnak jó, nem azt, ami az egyes gyártóknak."

Wolff szerint, amennyiben hosszú távon marad a jelenlegi erőforrásra vonatkozó előírás, az nem eredményezi a Renault távozását.

"Érdekes kijelentések ezek, de talán az egész történetet talán elferdítették kicsit. Azt mondtuk, hogy a Formula-1-nek hosszú távú stabilitásra van szüksége és a Formula-1 konstruktőrei, a Renault, Honda és a Mercedes úgy döntött, a jelenlegi szabályozás mellett neveznek a sportba. És a többi konstruktőr, így a Ferrari is, osztja ezt a nézetet. Így Horner talán csapata és nem a Renault nevében beszél."

A Mercedes autósport vezetője szerint a Ferrari is elkötelezett a jelenlegi szabályozás mellett és a Renault-val együtt csak a motorbefagyasztás enyhítését szeretnék elérni.

"Azt hiszem a Ferrari nagyon elkötelezett a jelenlegi motorformula iránt és mindnyájunk számára egyértelmű, hogy rövid távon nem lehet kiszámíthatatlan a helyzet. Nem hozhatunk olyan döntéseket, amelyek a Formula-1-et instabillá teszi és instabil helyzetbe hozza az újonnan érkezőket, így például a Hondát, vagy másokat. Hosszú távra kell gondolkozni és azt kitalálni, hogyan tudjuk a sportot optimalizálni."

Belépés