• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton: Rosberggel 2015-ben jobban kezeljük majd a helyzetet

Forma-1 Hírek - Hamilton: Rosberggel 2015-ben jobban kezeljük majd a helyzetet

Készült: 2014.november.27 19:04 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Formula-1 új kétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton elmondta, a jövő évben teljesen más lesz közte és csapattársa, Nico Rosberg között a rivalizálás és biztos benne, a helyzetet jobban tudják majd kezelni.
A Hamilton-Rosberg kapcsolat volt az egyik legérdekesebb dolog az idei évben, miután mindketten a 2014-es bajnoki címre hajtottak. A két pilóta közötti harmónia Monacóban bomlott meg, amikor Rosberg vitatható módon szerzett pole pozíciót, majd Spában az első helyért folyó küzdelemben a két pilóta ütközött.

Hamilton azonban úgy érzi, mindketten tanultak ebből és ha 2015-ben egy újabb harcra kerül sor köztük, akkor az nem lesz ennyire nehéz.

"Azt hiszem, normális dolog, ha ádáz harc folyik az év során és ilyenkor mindig feszült a helyzet, de úgy érzem, a csapat és a pilóták jobban kezelték a helyzetet, mint más tette volna. Nico az utolsó versenyen megszorongatott, ez az, amit egy ellenféltől vársz. Ez nem olyan sport, mint a foci, ahol a csapattársaid különböző emberek alkotják. Csapattársak vagyunk, mint két pilóta és végcélunk, hogy a két autóval az első és a második helyen menjünk át a célvonalon. Azonban mindketten szeretnék elsők lenni. Van belső- és külső harc. Úgy érzem, sokat tanultunk mindketten Nicóval arról, hogyan is kell kezelni a dolgokat. Biztos vagyok benne, jövőre az ilyen helyzetet jobban oldjuk majd meg."

Arról, hogy 2014-ben mi jelentette a különbséget a két pilóta között, Hamilton elmondta, nehéz egy tényezőt kiemelni, bár úgy érzi, hogy ő minden egyes versenyen a szívét is beleadta.

"Nico és én gyakran azonos beállítást használtunk. Nyilvánvalóan azonos autóval rendelkeztünk és a hétvége során a stabilizátor egy beállítása különbséget jelenthet és ez kihathat az egész versenyhétvégére. Vezetési stílusunk tulajdonképpen egyforma. Évekkel ezelőtt Fernando és én különböző dolgokat kértünk az autótól, de Nicónak és nekem hasonló igényeink vannak. Úgy érzem, több dologtól függ ez. Nem a tiszta sebességtől. Nem lehet a különböző dolgokat pontosan összehasonlítani. Azt tudom, hogy minden versenybe szívemet is beleadtam. Megérkeztem a hétvégére, kielemeztem, mit csináltam, milyen felkészülést végeztem a fiúkkal és a mérnöki munka mindig kivételes volt. Úgy érzem, hogy a 2013-as tapasztalat, amit a csapatnál megszereztem, sokat segített az idei évben. Úgy érzem, sikerült maximálisan kihasználnom a pályán töltött időt."

Belépés