• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton: Ez életem legnagyszerűbb napja

Forma-1 Hírek - Hamilton: Ez életem legnagyszerűbb napja

Készült: 2014.november.24 07:58 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Lewis Hamilton idei 11. futamgyőzelmét aratta az Abu Dhabi Nagydíjon és ezzel megszerezte második világbajnoki címét. A brit pilóta úgy érzi, pályafutása legjobb rajtját teljesítette.
Hamiltonnak a vasárnapi, mindent eldöntő versenyen az első, vagy a második helyen kellett ahhoz végeznie, hogy biztosan világbajnoki címet szerezzen. A brit pilóta gyors rajtot vett és a pole pozícióból induló Nico Rosberget meg tudta előzni. Innentől kezdve tartotta az első helyet, majd relatíve könnyű helyzetbe került, miután Rosberg autóján az ERS meghibásodott.

Ez volt a brit pilóta idei 11. győzelme, pályafutása során 33. alkalommal állhatott dobogóra és második világbajnoki címét ünnepelhette.

"Nem tudom elmondani, mennyit jelent ez; sokkal többet, mint az első bajnoki cím" - mondta el a futam után. "Jó rajt volt, talán a pályafutásom legjobbja. Azonnal tudtam, hogy az élen állok és ha elől vagyok, enyém a verseny. Az autó fantasztikusan működött. Az időmérő edzés nem volt tökéletes, de a versenyen minden jól alakult."

Rosberg ugyan nem tudott komoly nyomást helyezni Hamiltonra, de a brit pilóta dicsérettel illette riválisát, akit már gyermekkora óta ismer.

"Nico hihetetlenül harcos volt az év során, fenomenális ellenfél volt. 1997-ben találkoztunk először és mindig azt mondtuk, csodálatos lenne egy csapatnál versenyezni egy bajnokságban. Csodálatos munkát végzett. Ez életem legnagyszerűbb napja és köszönhető ez a körülöttem lévő embereknek. 2008 különleges volt, de a jelenlegi érzés ezek felett áll. Ez a legnagyszerűbb érzés, amit valaha átéltem. Köszönöm mindenkinek."

Belépés