• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Rosberg: Hamilton megérdemelte a bajnoki címet

Forma-1 Hírek - Rosberg: Hamilton megérdemelte a bajnoki címet

Készült: 2014.november.24 07:56 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Nico Rosberg elmondta, mercedeses csapattársa, Lewis Hamilton megérdemelten nyerte meg a 2014-es bajnoki címet.
Hamilton lerajtolta Rosberget a vasárnapi, bajnoki címet eldöntő Abu Dhabi Nagydíjon és győzelmet aratott, míg német riválisa műszaki problémákkal küzdött.

Hamilton a szezont 67 pontos előnnyel zárta, miután Rosberg a 14. helyen ért célba.

"Összességében Lewis megérdemelten nyerte meg a bajnokságot" - mondta el Rosberg. "Nagyon csalódott vagyok, de ami történt nem befolyásol és nem változtat semmit, nincs értelme erre koncentrálni. Kicsivel jobb volt, mint én. Pozitívum, hogy az elmúlt két évben az időmérő edzésen én voltam a jobb és ez jó alapot nyújt. Nagyon közel kerültem a bajnoki címhez és sajnálatos, hogy nem sikerült megszerezni, de büszke vagyok arra, hogy ennél a csapatnál lehetek."

Rosberg elmondta, az egész futam alatt bízott abban, hogy megszerezheti a bajnoki címet és szeretett volna célba érni, mert Hamilton problémáiban bízott.

"Hosszú ideig bíztam benne. Mindig ott volt a lehetőség arra, hogy Lewis valamit rosszul csinál autójával. Soha nem adtam fel és mindig nyomtam, ezért akartam célba érni. Intenzív, de nagyszerű harc volt. Az ilyen harcokért versenyzem. Lewis volt a legjobb és ez nagy kihívást jelentett. A legnagyobb részében nagyon élvezetes volt."

Belépés