Forma-1 Hírek - Megalakult a Baleseti Bizottság

Készült: 2014.október.25 10:08 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Jean Todt már Szocsiban bejelentette, teljesen kivizsgálják, mi történt a Japán Nagydíj során, amikor Jules Bianchi balesetet szenvedett.
Az FIA elnöke részletes vizsgálatot rendelt el és új javaslatokat vár azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne javítani a pályák biztonságán.

A Baleseti Bizottság a héten kezdi meg munkáját, majd a Motorsport Világtanács december 3-i ülésén, Katarban mutatja be az eredményeket.

A bizottság elnöke Peter Wright lesz, aki az FIA biztonságért felelős bizottságának elnöke. A vizsgálótestület tagjának felkérték Ross Brawnt (a Mercedes és a Brawn GP korábbi csapatfőnöke, valamint a Scuderia Ferrari korábbi műszaki igazgatója), Stefano Domenicalit (a Scuderia Ferrari korábbi elnöke), Gernd Ennsert (versenybírók képviselője), Emerson Fittipaldit (az FIA Pilóták Bizottságának elnöke), Eduardo de Freitast (WEC versenyigazgató), Roger Peart-t (az FIA pályákért felelős bizottságának elnöke), Antopnio Rigozzit (Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság bírója), Gerard Saillantot (FIA Orvosi Bizottságának elnöke) és Alex Wurzot (a GPDA elnöke).

Belépés