• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Kubica: A Formula-1-es visszatérés csak álom

Forma-1 Hírek - Kubica: A Formula-1-es visszatérés csak álom

Készült: 2014.október.19 16:06 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A lengyel Robert Kubica sérült karján újabb műtétet hajtanak végre a tél folyamán, de továbbra is abban bízik, visszatérhet a Formula-1-be.
Kubica a 2011-es szezon előtt súlyos sérüléseket szerzett egy rali baleset során és karja nem eléggé egészséges ahhoz, hogy visszatérjen a Formula-1-be. A 29 éves pilóta az idei évben a rali világbajnokságban indul.

"Amint a szezon véget ér, újra átgondolok mindent" - nyilatkozta a lengyel. "Álom lenne visszatérni a Formula-1-be.

A 2008-as Kanadai Nagydíjat megnyerő Kubicáról balesete előtt úgy tartották, a sport legjobb pilótái közé tartozik. De a baleset után karját és ujjait csak korlátozott mértékben tudja mozgatni, ezért nehéz az együléses szűk pilótafülkében vezetni. Tavaly beismerte, szinte lehetetlen, hogy visszatérjen a Formula-1-be, de a raliban jól teljesít.

Egy privát Ford Fiestával az M-Sport versenyzőjeként Kubica a Monte Carlo Ralin az élen állt és legjobb eredménye a hatodik pozíció lett.

De mivel sérült keze egyre jobban működik, ezért úgy érzi, tudna még magas szinten teljesíteni a Formula-1-ben.

"A kar és a kéz rendben van" - mondta el Kubica, aki legutóbb a 2010-es Abu Dhabi Nagydíjon szerepelt a Formula-1-ben. "Ami a mozgatást illeti, némi javulás érzékelhető. A korlátozottságot nézve, nagyjából minden ugyanaz. Ezért további műtétre van szükség, de a szezon nagyon zsúfolt, sok a rali verseny és ezek hosszú futamok."

Kubica a Brit Rali után gondol újra mindent. Ezt a versenyt november 14-16 között rendezik. Kubica számára a német túraautó bajnokság (DTM) is megoldás lehet, de szeretne újra a Formula-1-ben versenyezni.

"A Formula-1-es visszatérés egy álom lenne, de maradjunk reálisak. Ha úgy döntök, megpróbálkozom, akkor további műtétre lesz szükség a tél folyamán és talán az orvosok segítségével, valamint némi szerencsének köszönhetően lehetőség is lesz a visszatérésre."

Belépés