• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - 24 óra múlva kiderül Bianchi állapota

Forma-1 Hírek - 24 óra múlva kiderül Bianchi állapota

Készült: 2014.október.05 19:07 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Jules Bianchi a Mie Egyetemi Kórházban műtéten esett át, a francia L'Equipe értesülése szerint a pilótának nincs szüksége lélegeztető gépre.
"Jules komolyan megsérült. A műtét után 24 órát várni kell, mielőtt új információval tudunk szolgálni állapotáról" - közölte Bianchi édesapja a France 3 televíziós csatornának.

A francia pilóta a Japán Nagydíj 46. körében szenvedett súlyos balesetet a Dunlop kanyarnál, amikor autója megcsúszott és szemtanúk elmondása szerint a kavicságyon átpattogva, sebességének csökkenése nélkül abba a darusautóba csapódott, amely az egy körrel korábban ugyanitt kicsúszó Sutil autóját távolította el a pályáról.

Bianchi Marussiája oldalról csapódott a mentést végző autónak. A Marussia oldala valamint a bukócső is megsérült, a hátsó kerék pedig levált a helyéről, csak a túlélőcella maradt sértetlen.

Az FIA közleménye:
Az FIA bejelentette, Jules Bianchi súlyos fejsérüléseket szerzett a Japán Nagydíj során történt balesetben.

Bianchi autója azon mentőjármű alá csúszott be, amely Adrian Sutil autóját távolította el a pályáról a Dunlop kanyarnál. A német pilóta egy körrel korábban csapódott a gumifalba.

Bianchit kiszabadították a Marussiából és a közeli Mie General Hospital kórházba szállították, ahol jelenleg is operálják.

A műtét után az intenzív osztályra szállítják át.

"A CT felvételek alapján súlyos fejsérülést szenvedett és jelenleg operálják" - olvasható az FIA közleményében. "Ezt követően az intenzív osztályra szállítják át, ahol megfigyelés alá helyezik. A Mie General Hospital azonnal friss információkat szolgálat, amint arra lehetőség lesz."

Belépés