Forma-1 Hírek - Kritikus állapotban Jules Bianchi

Készült: 2014.október.05 09:56 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A versenyirányítás közleménye szerint a Marussia pilótája, Jules Bianchi a Japán Nagydíj során a hetes kanyarnál, a Dunlopnál hagyta el a pályát, ott, ahol Sutil balesetet szenvedett, de ezt nem lehetett képernyőn látni.
Az FIA sajtófőnöke, Matteo Bonciani ezt a rövid üzenet adta ki Bianchi állapotáról: "A pilóta nincs öntudatánál, mentővel került átszállításra a kórházba, mivel a helikopter ilyen körülmények között nem tudott felszállni. További értesítést adunk majd ki - jelenleg nem tudunk ennél többet mondani. Folyamatos tájékoztatást adunk, amennyire gyorsan csak lehet."

A Star Sports közlése szerint a fiatal Bianchi kritikus és eszméletlen állapotban volt a suzukai baleset után.

Adrian Sutil, akinek autóját az a traktor készült menteni, amelynek Jules Bianchi nekicsúszott, elmondta: "Abban a kanyarban az aquaplaning hatás lépett fel. Az eső egyre erősödött, a látási viszonyok egyre rosszabbak voltak. Egy körrel később a sárga zászlós jelzésnél Jules érkezett és megpördült és ennyi volt. Többé-kevésbé hasonló baleset történt, de a végeredmény más volt. A mentést végző jármű az autóm elszállítására érkezett, akkor történt minden."

Belépés